Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 13 maart 2023, 18:42

Zaterdag 25 maart gratis compost als dank voor uw GFT

HARDERWIJK – Zaterdag 25 maart kunnen inwoners van de gemeente Harderwijk tussen 9.00 en 11.00 uur gratis compost ophalen bij de gemeentewerf aan de Graaf Ottolaan 11. Dit als dank voor het apart houden van uw groente, fruit en tuinafval (GFT).

Belangstelling?

Neem uw legitimatiebewijs mee en kom op tijd, want op=op! U mag met een kleine aanhangwagen (denk aan een net!) komen. Of u schept het compost zelf in een meegebrachte zak of emmer. Er zal door middel van tekstkarren aangegeven worden wat de aanrijroute is voor auto’s met aanhangers.

Compost geschikt voor alle tuinplanten

Het hergebruik van GFT in de vorm van compost heeft een positief effect op het milieu. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Compost stimuleert de groei van bloemen en planten, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Bovendien legt compost CO2 vast in de bodem.

Er kan meer bij GFT dan u denkt

In Harderwijk zijn we goed op weg met het scheiden van GFT-afval, maar het kan altijd beter. Want nog steeds komt niet alle GFT-afval in de GFT container terecht. Van bijvoorbeeld keukenafval zoals voedselresten tot bloemen en koffiefilters. Er mag meer in dan u misschien denkt.

Deel dit artikel

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

0
Wat vind jij? Laat een reactie achter!x
Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.