Logo 112Harderwijk

Redactie overig 0 reactie(s) zo 16 april 2023, 16:07

Woonwijk in Putten afgezet met lint om ‘vreemde stof’ in woning: bewoners onwel

PUTTEN – Een wel erg merkwaardige situatie zondagmiddag in Putten. Bij twee woningen in het dorp is een nog onbekende stof door een brievenbus gegooid. Om wat voor stof het gaat wordt momenteel onderzocht door de brandweer. Een groot gedeelte van een woonwijk is door de politie afgezet met lint.

Rond 12.45 uur roken bewoners van woningen aan de Bouwmeestersgoed en de Wallenbergstraat een vreemde lucht. Toen zij gingen kijken bleek er een onbekende stof door de brievenbus te zijn gegooid. Zij schakelde de hulpdiensten in. De hulpdiensten waaronder de brandweer, ambulancedienst en de politie kwamen in grote getallen naar de woonwijk. De brandweerlieden voeren momenteel metingen uit op verschillende plekken in de wijk omdat ook in de wijk, op straat, de vreemde lucht wordt geroken.

Een adviseur gevaarlijke stoffen doet onderzoek om wat voor stof het gaat en hoe schadelijk het is. De bewoners zijn nagekeken door de ambulance, ze hebben gelukkig geen blijvende klachten.

De politie heeft direct een groot gedeelte van de wijk afgezet met linten. Ook zijn zij begonnen met het strafrechtelijk onderzoek. Want waarom en wie heeft het stof in de brievenbussen gegooid.

De politie is op zoek naar getuigen die in of rond de straat iets opvallends hebben gezien afgelopen nacht. Iets gezien of gehoord? Bel 0900-8844 met tips.

Locatie

112 Melding

13:10:26 16-04-23 Incident Bouwmeestersgoed Putten Politie Oost-Nederland (Forensische Opsporing)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.