Redactie lokaal 0 reactie(s) ma 23 augustus 2021, 19:05

Windsurfen? Voorkom ongelukken met de juiste uitrusting

Windsurfen is iets wat steeds populairder aan het worden is. Strandeiland Harderwijk leent zich prima om eens goed te oefenen met windsurfen. De meeste mensen die eraan beginnen willen er eigenlijk nooit meer mee stoppen. Het is daarom misschien leuk om het zelf ook een keer te gaan uitproberen. Dit kun je samen gaan doen, maar je zal het ook voor de eerste keer alleen kunnen doen. Het beste is om te kijken waar jij je prettig bij voelt. Het is wel verstandig om de juiste uitrusting mee te nemen. Op die manier kun je ongelukken voorkomen.

Surfplank
Het belangrijkste wat je moet hebben is een surfplank. Een surfplank kun je in heel veel winkels wel kopen, maar het is belangrijk dat je de juiste voor jou koopt. Zo is het belangrijk dat de surfplank is gemaakt voor jouw gewicht. Wanneer een surfplank niet voor jouw gewicht is bedoeld, kunnen er al vrij snel ongelukken gaan gebeuren. Koop daarom altijd een surfplank waarbij je zeker weet dat het voor jouw gewicht bedoeld is.

Je kan voor een normale surfplank gaan, maar je kan ook kiezen voor een kleine surfplank . Dit is een surfplank die vaak wordt gebruikt tijdens het kitesurfen. De kite trekt je dan naar voren en je zal dus meer snelheid kunnen maken. Als beginner kun je het beste even kijken wat voor jou werkt. Soms werkt een groter surfboard toch wat fijner als je nog maar net bent begonnen. Wil je een kite kopen? Kies dan voor een betrouwbare partij!

Het zeil
Wanneer je wilt kitesurfen heb je een kite nodig, maar wanneer je voor windsurfen gaat is een zeil toch wel handig. Bij dit zeil heb je een mast nodig waardoor je de wind kan vangen. Op die manier navigeer je over de golven heen. Het is belangrijk dat het zeil gemaakt is om mee te surfen. Als deze hier niet voor bedoeld is kunnen er snel ongelukken gebeuren. Zoek daarom een zeil uit van goede kwaliteit , waarvan je zeker weet dat hij niet zal opgeven wanneer je hem nodig hebt.

Zeilen zijn er in verschillende soorten en maten en het is belangrijk dat je voor de juiste kiest. Wanneer je niet helemaal zeker weet of je het juiste zeil hebt uitgekozen, is het handiger om even om advies te vragen. Zo kun je voorkomen dat er iets met je zeil zal kunnen gebeuren.

De giek
Wanneer je gaat windsurfen wil je uiteraard wel kunnen sturen. Wanneer je niet kan sturen zal je niet ver komen. Met een giek kun je je surfplank besturen. De giek zit vast aan je surfplank en aan het zeil. Op die manier zullen ze beide met elkaar in verbinding staan.

Wanneer je geen giek hebt zal je geen bocht kunnen maken en kun je niet veel meer dan alleen maar rechtdoor. Het is dus zeker belangrijk om een giek te hebben, maar je moet wel de juiste giek hebben. Als je de juiste giek hebt weet je dat je goed zit en er geen ongelukken gebeuren.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons