Redactie overig 0 reactie(s) ma 20 februari 2023, 13:50

Treinverkeer tussen Amersfoort en Zwolle stilgelegd vanwege gaslek in Nunspeet

NUNSPEET – Aan de Industrieweg in Nunspeet is maandagochtend een flink gaslek ontstaan tijdens sondering werkzaamheden. De omgeving is afgezet met linten. Ook zijn er meerdere bedrijven ontruimd.

Rond 09.15 uur kwam de 112melding bij de meldkamer binnen. Tijdens de sondering werkzaamheden is er een gasleiding geraakt. Het gas spoot er letterlijk uit. De brandweer was snel ter plaatse en zette samen met de politie de omgeving ruim af.

Wat is sonderen?

Sonderen is een nauwkeurige methode waarmee de plaatselijke bodemgesteldheid op draagkracht kan worden gemeten. Dat wordt gedaan met een sondeerconus; een kegelvormige staaf die met een constante snelheid in de grond wordt gedrukt. Hiermee wordt de mechanische weerstand van de grond gemeten.

In overleg met de officier van dienst werd besloten om een gebied van zo’n 100 meter rondom het gaslek te ontruimen. Een woordvoerder van de brandweer liet rond 10.30 weten dat het treinverkeer tussen Amersfoort en Zwolle volledig stilgelegd is vanwege het gaslek. De hulpdiensten schaalde daarom op naar één zogeheten Grip 1 situatie. Op deze manier kunnen de hulpdiensten gezamenlijk en gecoördineerd het incident bestrijden.

Op dit moment probeert de brandweer het gas naar de grond te slaan door er water op te spuiten. Om dit lange tijd te kunnen doen zijn er twee waterwagens met beide zo’n 16.000 liter water bij zich ter plaatse gekomen.

Net beheerder Liander is inmiddels ter plaatse en zal samen met de brandweer het lek gaan dichten.

Het lokale 112 nieuws elke avond in je mailbox?

Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.


Deel dit artikel

112 Melding

09:58:52 20-02-23 P 1 BON-01 (GRIP 1) (Middel HV) HV overig (Gaslekkage) (buiten) Jumbo Industrieweg Nunspeet 061571 061642 Brandweer Nunspeet (Alle Blusploegen) NoordenOostGelderland

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.