Logo 112Harderwijk

Redactie overig 0 reactie(s) wo 29 juni 2022, 3:47

Rellende boeren breken door blokkade politie bij huis minister in Hierden

Laatst bijgewerkt: woensdag 03:48 uur
HIERDEN – Bij de woning van de minister van Natuur en Stikstof in Hierden zijn opnieuw acties gevoerd. Hierbij zijn duidelijk grenzen overschreden. Een politieauto is vernield en er is een giertank geleegd. De situatie was dreigend en onacceptabel, ook richting hulpverleners.

Boeren wisten bij een flitsactie met hun tractor door een blokkade te komen. De situatie was voor agenten zo onveilig dat er niet direct ingegrepen kon worden. Er is op dat moment gekozen voor de eigen veiligheid.

Opsporen

De politie zet in op het opsporen van diegene die betrokken zijn geweest bij de vernielingen bij de woning van de minister in Hierden. De openbare orde is verstoord en er zijn vernielingen gepleegd. Ook is er de nodige afval gestort.

Onacceptabel

Dat demonstranten voor de woning van de woning van minister Van der Wal staan is onacceptabel. Je mag je verhaal doen, maar wat hier is gebeurd is intimiderend, zegt politiechef Willem Woelders bij Op1.

Ik ben solidair met de protesterende boeren!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.