Logo 112Harderwijk

Redactie cultuur 0 reactie(s) di 14 maart 2023, 15:47

Regionale finale Nationale Voorleeswedstrijd in de Bibliotheek Barneveld

BARNEVELD – Woensdag 15 maart a.s. om 19.00 uur vindt de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats in de Bibliotheek Barneveld. Naar verwachting zullen 11 kandidaten uit de regio Gelderland, inclusief de 3 winnaars uit de regio Barneveld, dan voorlezen voor de 3 juryleden.

De jury voor de regionale finale bestaat uit wethouder Mijntje Pluimers-Foeken, kinderboekenschrijfster Gineke van de Glind en directeur van de Bibliotheek gemeente Barneveld Miranda van Ooijen.

Winnaars uit de regio
Aan de regionale finale doen vanuit de omgeving Barneveld mee: Femke van Duijn (10 jaar) van basisschool De Spreng uit Barneveld, Anouk Uittenbogaard (12 jaar) van CBS Korenmaat uit Scherpenzeel en Willemijn Vonk (11 jaar) van IKC Juliana uit Barneveld. De overige kandidaten komen uit Harderwijk, Putten, Ermelo, Nunspeet, Nijkerk.

Landelijke finale
De winnaar van de regionale ronde op 15 maart a.s. mag door naar de provinciale finale. En in de landelijke finale strijden de uiteindelijke 12 provinciale voorleeskampioenen voor de titel ‘De Nationale Voorleeskampioen’. Deze finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2023 vindt plaats op 24 mei 2023 in TivoliVredenburg in Utrecht.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.