Logo 112Harderwijk

Redactie overig 0 reactie(s) di 10 januari 2023, 20:31

Proef in Harderwijk: uitbreiding bevoegdheden BOA’s

HARDERWIJK – Vanaf maandag 23 januari zijn de BOA’s van de gemeente Harderwijk bevoegd ook te handhaven op 4 verkeersovertredingen. De uitbreiding van de bevoegdheden is een proef en onderdeel van een landelijk project.

4 verkeersovertredingen

De BOA’s gaan handhaven op ontbreken van fietsverlichting, niet handsfree bellen op de fiets, rood verkeerslicht negeren op de fiets en rood verkeerslicht negeren door voetgangers.

Proef ministerie van Justitie en Veiligheid

Het gaat om een project van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De proef wordt behalve in de gemeente Harderwijk ook gedaan in de gemeenten Breda, Venlo, Zaandam en Schouwen-Duiveland. Het project is 2 jaar geleden opgezet en uitgevoerd in de gemeente Utrecht. Officieel start de proef vandaag, over 2 weken gaat de proef in Harderwijk van start.

Vergroten verkeersveiligheid

Handhaving op eerder genoemde 4 verkeersovertredingen wordt nu door de politie gedaan. Wethouder Marcel Companjen, verantwoordelijk voor handhaving: “Tijdens het project wordt onderzocht of de verschuiving van de bevoegdheden van politie naar BOA’s toegevoegde waarde heeft en uiteindelijk de verkeersveiligheid vergroot.”

De proef duurt voorlopig tot mei 2023.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.