Logo 112Harderwijk

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 05 juli 2021, 17:41

Nieuwe historische informatie op gevels van monumenten in Harderwijk

Laatst bijgewerkt: zondag 14:47 uur

HARDERWIJK – Op vrijdag 2 juli presenteerden wethouder Jeroen de Jong en gemeenteambtenaar Marc Bouw een informatiebordje aan de gevel van het Oude Stadhuis. Het bordje met gegevens over de geschiedenis van het pand is één van meerdere nieuwe bordjes aan gevels van monumenten in de oude binnenstad.

Meer informatie
De informatie op elk bord is uitgebreider dan tot nu het geval was. De nieuwe borden zijn ter vervanging van de oude informatieborden. Deze borden waren verweerd en daardoor slecht leesbaar. Ook was de informatie vaak erg summier. Op de nieuwe borden wordt er meer over de geschiedenis van de panden vermeld. De borden zijn mede gefinancierd door de ANWB.

Informatieborden op 30 panden
Bijna alle markante monumenten in de binnenstad zijn voorzien van een nieuw bord. Er zijn in de binnenstad in totaal 30 panden voorzien van de informatieborden. De bekende panden zijn het Oude Stadhuis aan de Markt, Stadsmuseum, Catharinakapel en het gebouw van Cultuurkust. Maar ook op minder bekende panden zijn informatieborden geplaatst.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.