Redactie — lokaal0 reactie(s) — vr 18 juni 2021, 19:45

Harderwijk koerst op soepele herstart evenementenseizoen

HARDERWIJK – Het college van B&W hecht veel belang aan een breed aanbod van evenementen in de gemeente Harderwijk. Zodra de rijksoverheid vanaf eind juni ruimte biedt met het verder versoepelen van de coronamaatregelen, zal de gemeente binnen de geldende landelijke maatregelen haar best doen om evenementen mogelijk te maken.

Burgemeester Van Schaik: “Het past bij Harderwijk om een sector die door de bijzondere omstandigheden onder druk staat, perspectief te bieden voor veilige evenementen. De concentratie aan evenementen in augustus en september is groter dan voorgaande jaren. Dit brengt extra druk met zich mee op de omgeving, de vergunningverlening, de hulpdiensten en politie en handhaving. De gemeente wil samen met organisatoren werken aan een soepele opstart van het evenementenseizoen 2021.”

Evenementen die voor dit jaar al gepland staan en een vergunning hebben gekregen krijgen voorrang en kunnen doorgaan als aan de geldende coronamaatregelen wordt voldaan.

Organisatoren van evenementen die vorig jaar al voorbereid waren maar toen niet door konden gaan, krijgen vervolgens de mogelijkheid om die dit jaar alsnog te realiseren. De vergunning van toen kan na een check op de voorgestelde coronamaatregelen, snel geschikt gemaakt worden voor dit jaar.

Ook kunnen er, ondanks dat de kalender al goed gevuld is, nieuwe aanvragen voor evenementen worden gedaan. Maar daarvoor geldt dan wel de normale vergunningsprocedure.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons