Redactie lokaal 0 reactie(s) vr 07 mei 2021, 17:18

Gemeente Harderwijk begaan met haar dieren

Laatste update: 22 aug 2021 14:46 uur

HARDERWIJK – Het college van burgemeester en wethouders heeft een nieuwe nota Dierenwelzijn vastgesteld. Het stuk wordt nu ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. Het doel van de herziene nota is het behouden en verbeteren van het dierenwelzijn van alle dieren binnen de gemeente Harderwijk.

Burgemeester Harm-Jan van Schaik: “Ik ben hier best trots op. Deze nieuwe beleidsnota geeft aan hoe we uitvoering willen geven aan onze ambities en wettelijke taken op het gebied van dierenwelzijn. En het laat vooral zien dat de gemeente begaan is met dieren. Het lokale beleid is er op gericht om (onbedoeld) dierenleed te voorkomen. Wanneer er zich opvallende dierenwelzijn situaties voordoen in de gemeente, kijken we vooral samen met de bewoners en lokale partners naar oplossingen.”

De nota is tot stand gekomen met inbreng van lokale partners als Dierencentrum de Ark, Sterkliniek, dierenambulance Noordwest-Veluwe, dierenweide Stadsweide, Animalcare en de Hortus en signalen vanuit inwoners. Gemeente Harderwijk bedankt deze partijen hartelijk voor hun bijdragen, vragen en opmerkingen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons