Logo 112Harderwijk

Redactie 112 0 reactie(s) wo 21 april 2021, 20:51

Ambulancedienst lanceert podcast om personeel te werven

Laatst bijgewerkt: zondag 11:48 uur

REGIO – Ambulancedienst Witte Kruis (Noord-en Oost Gelderland) heeft vandaag het eerste seizoen van “Kom bij de ambulance, de podcast!” gelanceerd. De podcast geeft een uniek inkijkje in het werk van ambulancecollega’s. Zowel op de auto, motor, als op de 112-meldkamer.

De podcast is bedoeld om HBO-V studenten en verpleegkundigen in het ziekenhuis te verleiden naar het mooie ambulancevak en zo het personeelstekort terug te dringen binnen de ambulancezorg.

Witte Kruis is actief in vijf regio’s en daarmee de grootste ambulancedienst van Nederland. Voldoende ambulancepersoneel van levensbelang Het aantal patiënten dat gebruik maakt van ambulancezorg stijgt op basis van demografische ontwikkelingen gemiddeld 1,4% per jaar. Het aandeel 65-plussers in de patiëntenpopulatie neemt toe van 48% in 2019 naar 56% in 2030. Dit betekent meer werk, terwijl het een enorme uitdaging is om voldoende ambulanceverpleegkundigen te vinden. (bron: monitor acute zorg 2020)

Hoe ziet een zonnige dag eruit op de 112-meldkamer? Wat te doen als er ineens een vrouw moet bevallen midden op straat? Hoe ga je om met lastige omstanders in het uitgaansleven? Van kerkgangers die onwel worden, naar incidenten op en rondom de voetbalvelden en ’s middags de mountainbikers en motorrijders. Dat is hoe een zonnige zondag eruit ziet op de 112-meldkamer. Wat vinden familieleden eigenlijk van het ambulancevak en is dit goed te combineren? Dit en nog veel meer verhalen en anekdotes zijn te beluisteren via: “Kom bij de ambulance, de podcast!”

Opzet podcast: 30 minuten vragenchallenge met sirene In het eerste seizoen van de podcastserie: “Kom bij de ambulance, de podcast!” geven ambulancecollega’s een exclusief inkijkje in hun mooie en boeiende vak. Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering online. Tijdens de opnames krijgen de gasten allerlei vragen voorgelegd over het ambulancevak. De vragen zijn ingestuurd door studenten van de opleiding HBO-V en door volgers op social media. Na precies 30 minuten gaat er in de studio een ambulancesirene af en wordt de podcast afgerond.

Waar is “kom bij de ambulance, de podcast!” allemaal te beluisteren? De podcast is te beluisteren via https://kombijdeambulance.nl/podcast, via Spotify, TuneIn, Deezer en Apple Podcast (binnenkort beschikbaar).

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.