Logo 112Harderwijk

Redactie 112 0 reactie(s) zo 27 december 2020, 18:04

Politie stopt dansfeestje in Uddel, agent moet zijn dienstwapen trekken

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:44 uur

UDDEL – Politiemensen hebben vannacht in Uddel twee personen aangehouden. De aanleiding was ernstige geluidsoverlast vanuit een woning, waar een 20-tal volwassenen een feestje vierden. Tegen de bewoner wordt een rapportage opgemaakt.

Rond 00.30 uur kwamen er meldingen over geluidsoverlast, waarop de politieagenten naar de woning gingen. Daar lagen restanten van vuurwerkdozen en was op straat zeer harde muziek voor de omgeving hoorbaar. In de woning stonden veel mensen dicht op elkaar, leek een dansfeestje gaande. De agenten wilden de overlast en overtreding van de coronamaatregels stoppen. De bewoner en zijn gasten keerden zich daarbij tegen de politiemensen. Die werden beledigd en voelden zich door de grimmige sfeer die ontstond, bedreigd door de groep veelal beschonken mensen die zich met een aanhouding wilden bemoeien. Vanuir die groep werd met voorwerpen gegooid naar de politie, gedreigd met een slagwapen naar de agenten. Door die dreiging voelden een agent zich genoodzaakt zijn dienstwapen te trekken om die dreiging te stoppen. Daarop zijn meerdere bezoekers weggerend.

De 30-jarige bewoner is aangehouden voor belediging en verzet tegen zijn aanhouding. Tegen deze verdachte wordt daarnaast ook een rapportage opgemaakt als hoofdbewoner van de woning waar de maatregelen niet werden nageleefd. In de omgeving is een 23-jarige man uit Elspeet aangehouden; hij kon zich niet legitimeren.

112 Uddel

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Uddel lees je in onze categorie 112 Nieuws Uddel. Alle 112 alarmeringen uit Uddel kan je live volgen via 112 meldingen Uddel.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.