Logo 112Harderwijk

Redactie 112 0 reactie(s) wo 11 november 2020, 5:06

Pand van Edda Huzid in Voorthuizen volledig door brand verwoest

Laatst bijgewerkt: zondag 18:25 uur

VOORTHUIZEN – In de nacht van dinsdag op woensdagochtend 11 november is een grote brand uit gebroken in het voormalige pand van Edda Huzid aan de Hunneweg in Voorthuizen.

De eerste melding kwam volgens 112 Meldingen Barneveld omstreeks 03:30 uur binnen bij de hulpdiensten. Bij aankomst van de eerste brandweerwagens was de brand al uitslaand. Omdat het om een nogal complex en groot pand gaat, besloot de brandweer al snel om op te schalen naar een grote brand. Korpsen uit Voorthuizen, Barneveld, Garderen, De Valk, Kootwijkerbroek en Zwartebroek kwamen naar de Hunnenweg om de brand te bestrijden. Om voldoende water te krijgen kwamen ook vier waterwagens ter plaatse uit Barneveld, Ede, Kootwijkerbroek en Uddel.

Het zijn meerdere gebouwen die aan elkaar zitten en daarbinnen zijn weer diverse kleinere ruimten, de brand kon daarom razendsnel om zich heen grijpen. De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak. Omdat er geen gas en elektra was aangesloten bestaat het vermoeden dat de brand is aangestoken.

De brandweer zal nog geruime tijd bezig zijn met de bluswerkzaamheden.

In de nacht van dinsdag op woensdag 26 augustus 2020 woedde er een brand onder de rieten kap van dit pand. De brandweer kon het pand toen behouden. Het pand staat al sinds april 2018 leeg.

Video

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.