Logo 112Harderwijk

Redactie 112 0 reactie(s) ma 13 januari 2020, 1:49

Politiehelikopter boven Harderwijk na onrust in de wijk Drielanden

Laatst bijgewerkt: zondag 14:39 uur

HARDERWIJK – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de vernielingen die zijn gepleegd aan en in de buurt van een woning aan de Stakenbergerhout in het weekend van 10 tot 12 januari 2020.

Vrijdagavond 10 januari werd een steen tegen de woning gegooid. Zaterdagavond 11 januari werden de banden van een auto die nabij de woning stond lekgestoken. Ook werd de auto besmeurd.

Zondagavond 12 januari werd een ruit van de woning vernield, waarna een voorwerp naar binnen werd gegooid waarna rookontwikkeling ontstond. De politie is een onderzoek gestart en er zijn ondermeer sporen veilig gesteld. Er zijn geen personen aangehouden.

Het gaat mogelijk om een wraakactie tegen de veroordeelde pedofiel Lars van de H. De onrust zou zijn ontstaan tussen een bewoner van het huis en buurtbewoners in de wijk Drielanden. De man zou de buurtbewoners hebben gefilmd na de explosie in de woning, even voor 21.00 uur. Getuigen melden dat inderdaad een harde knal is gehoord. Ook zou een auto snel zijn weggereden. De achterdeur van de woning ligt er uit.

Politiehelikopter
Een politiehelikopter cirkelde kort boven Harderwijk. De omgeving van de woning is afgezet. Een persoon is voor zijn eigen bescherming kort meegenomen door de politie. Die onderzoekt de zaak verder.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.