Logo 112Harderwijk

Redactie 112 0 reactie(s) vr 23 november 2018, 18:20

Automobilist rijdt door na aanrijding met fietser

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:34 uur

AMSTERDAM – Een automobilist rijdt donderdagavond 22 november op Plein ’40 – ’45 na aanrijding met fietser door. De 35-jarige fietser is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden.

Rond 20.40 uur rijdt een auto vanuit de richting van het Bos en Lommerplein over de trambaan. Volgens een getuige rijdt de auto met hoge snelheid en op de kruising van het plein mindert deze vaart. Op de voetgangersoversteekplaats vindt de aanrijding plaats met de fietser. De bestuurder van de auto rijdt weg in de richting van Halfweg. De getuige meldt dat het vermoedelijk om een zwarte Renault Megane gaat, waarvan het kenteken met 06 begint. Het slachtoffer klaagt over zijn rug. Ambulancepersoneel neemt het slachtoffer mee ter controle.

Auto gestolen?
Kort voor de aanrijding krijgt de politie een melding van een gestolen zwarte Renault Megane, waarvan het kenteken ook met 06 begint. Deze auto komt vanaf het Bos en Lommerplein en rijdt richting Halfweg. Het is mogelijk dat deze gestolen auto betrokken is geweest bij de aanrijding op het Plein ’40 –’45. Politiemensen komen ter plaatse en ontfermen zich over het slachtoffer en spreken kort een getuige, die, als ze meer tijd hebben, al weg is. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie komt ter plaatse, stelt een onderzoek in en maakt foto’s van de aangetroffen situatie. De fiets van het slachtoffer is inbeslaggenomen voor nader onderzoek.

Getuigenoproep
De politie komt graag nog een keer in contact met de getuige die ze daar kort spraken. Was u (die) getuige of heeft u meer informatie over de auto die na de aanrijding is doorgereden neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem. Het niet ter plaatse blijven (doorrijden) na een aanrijding is een misdrijf.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.