Logo 112Harderwijk

Redactie 112 0 reactie(s) vr 22 juni 2018, 16:09

Juf met leerlingen vast in lift tijdens brand in basisschool Willem Alexander Harderwijk

Laatst bijgewerkt: zondag 14:32 uur

HARDERWIJK – Twee leerlingen en een juf van basisschool Willem Alexander in Harderwijk zaten vrijdagochtend vast in een lift terwijl er brand was uitgebroken.

De brand in het schoolgebouw aan de Veldkamp is volgens de brandweer ontstaan in de machinekamer van de lift. Dat zorgde voor rook en een lift die tussen twee etages vast kwam te zitten. De opgeroepen brandweer kon de leerlingen en de juf bevrijden, zij zijn niet gewond geraakt. Het vuur in de machinekamer was snel weer uit.

De school kreeg complimenten van de hulpdiensten voor de vlotte ontruiming.

Lift net gecontroleerd en goedgekeurd
Wat precies het probleem was in de machinekamer wordt onderzocht. Opvallend is dat volgens Prophitius de lift net donderdag was gecontroleerd en goedgekeurd. De brandweer heeft, na alle rook met ventilatoren te hebben weggeblazen, het schoolgebouw weer vrijgegeven.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.