Logo 112Harderwijk

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 13 juli 2017, 0:00

Vraag aan De Specialist: Werkloos na bedrijfsongeval

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:25 uur

Als u gewond raakt door een ongeval verandert uw leven plotseling. Dingen die eerst vanzelfsprekend waren, zijn dat nu niet meer. U moet kosten maken en misschien loopt u inkomsten mis. Als iemand anders dit letsel bij u heeft veroorzaakt, kunt u de schade op zijn of haar verzekeraar verhalen. Maar waar heeft u precies recht op en hoe kunt u weer verder?

Onderstaande vragen kwamen binnen via de pagina De Specialist op onze website. Wij hebben de vragen betreft letselschade doorgestuurd aan onze specialist van Helder Letselschade. Vraag en antwoord kunt u hieronder teruglezen. 

Vraag 1 + Antwoord

 

Onderwerp: Schade letsel bedrijfsongeval
Bericht: Ik heb in januari dit jaar een bedrijfsongeval gehad door dat een collega van de trap viel. En ik deze zelfde trap daarna tegen mn jukbeen en evenwichtsorgaan heb gehad. Nu werkeloos daardoor.

 

Hartelijk dank voor je vraag en wat een gevolgen heeft het ongeval voor je gehad. Ik hoop dat je weer snel werk vind!

Ik ga er vanuit dat je in loondienst bent bij een werkgever, maar ook als je als ZZP-er werkzaam zou zijn, kunnen we bij je werkgever/opdrachtgever terecht voor een schadevergoeding. In principe is het mogelijk om je werkgever aansprakelijk te stellen en aan te spreken voor vergoeding van je schade. Je werkgever is namelijk verplicht om ervoor te zorgen dat je op een veilige manier je werk kunt uitvoeren. Ik kan me voorstellen dat er niet voldoende veiligheidsmaatregelen getroffen waren, waardoor je collega van de trap kon vallen. Je werkgever is ook verantwoordelijk voor fouten van je collega´s. Dat is prettig, want je zit natuurlijk niet op gedoe met je directe collega te wachten.

Wat moet jij bewijzen als werknemer en wat moet je werkgever bewijzen? Jij moet aannemelijk maken hoe het ongeval is gebeurd. Je hoeft dus niet de exacte toedracht te bewijzen. Dat kan bijvoorbeeld door een verklaring van je collega of andere collega´s te vragen of camerabeelden van het voorval op te vragen. Als het lukt om aan jouw kant van de bewijslast te voldoen, verschuift deze vervolgens naar je werkgever. Die zal moeten aantonen dat hij aan zijn zorgplicht heeft voldaan en dat hij alles heeft gedaan om ervoor te zorgen dat jij en je collega veilig konden werken. Als hij dat niet kan, is hij aansprakelijk en moet hij jouw schade vergoeden.

Ik hoor graag of je meer informatie hebt over het ongeval. Je kunt ons altijd bellen op 085-0653149. We komen graag langs voor een gesprek bij je thuis. Als je bij ons op kantoor langs wilt komen, kan dat natuurlijk ook!

Vraag 2 + antwoord

Onderwerp: letselschade ziekenhuis
Bericht: Gedachte heer, mevrouw,

Ik zal jullie advertentie voorbij komen op facebook en dacht gelijk hier doe ik aan mee. Ik ben in 2011 bevallen van een dochter genaamd alieanne
De bevalling liep helemaal fout door mij te laten liggen aan de weeenopwekkers terwijl me weeën niet op gang kwamen. Hier is ook nog over gebeld door de dienst doen de arts voor een keizersnee, meneer vond dit niet nodig maar gewoon op de natuurlijke manier. Eindelijk na 2 dagen flinke weeën en heftige pijnen werd me dochter geboren. Helaas met een score van 2 en gelijk bij me weggehaald ze leek een hazenlip te hebben maar ze hebben haar hartslag van binnen vaginaal moeten meten maar die draden zaten om haar neusje in plaats van op haar hoofd. Bij mij hebben ze me kringspier doorgeknipt en had een vaginaal fistel opgelopen. Ik heb 3 jaar moeten herstellen van 7 operaties vaginaal en een dikke en dunne stoma gehad. Ik was toen 21 jaar!! Het heeft me leven getekend en denk er nog elke dag aan terug vooral omdat ik er nog elke dag aan herinnert word door elke dag krampen te hebben voor en na het eten. Ik heb een rechtszaak gehad maar ze houden allemaal hun handje boven het hoofd. Ik neem er geen genoegen mee en wil graag verder om dit aan te pakken. Hebben jullie nog een goed advies voor mij?

Ik begrijp dat je 10 jaar geleden een bedrijfsongeval hebt gehad. Ik hoop dat je inmiddels weer helemaal bent hersteld van de gevolgen van het ongeval. 

Helaas verjaart de mogelijkheid om je werkgever aansprakelijk te stellen binnen 5 jaar na datum ongeval. We kunnen je dus helaas niet helpen. Als er weer een ongeval plaatsvindt, adviseer ik je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.