Logo 112Harderwijk

Redactie 112 0 reactie(s) do 17 november 2016, 15:46

Agenten zijn getuige van urenlange diefstal

Laatst bijgewerkt: zondag 14:24 uur

HARDERWIJK – Vanuit heel Nederland kwamen er al langere tijd signalen bij de politie binnen dat een groep mannen zich bezighield met diefstal bij metaalbedrijven. Vaak werd in de nacht metaal gestolen, het ging dan meestal om koper. De politie kwam in het onderzoek uit bij een groep mannen die zich ophoudt in Heerde.

Aanhouding op straat
In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 november werd een actie opgezet waarbij de mannen in de gaten werden gehouden. Agenten zagen hoe de mannen het terrein van een recyclingsbedrijf aan de Lorentzkade in Harderwijk opgingen. Na enkele uren kwam er een bestelauto, en werd er een grote hoeveelheid koper ingeladen.

Aanhoudingen
Agenten volgden de vrachtwagen en de mannen toen ze vertrokken. Even later zijn ze aangehouden en zijn in totaal zeven verdachten aangehouden, het gaat om mannen tussen de 20 en 42 jaar oud. In totaal is er 2000 kilo koper aangetroffen dat afgelopen nacht werd gestolen in Harderwijk.

Alle verdachten worden nu gehoord over hun betrokkenheid. De politie zal onderzoeken of de verdachten ook aan andere zaken te linken zijn.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.