Logo 112Harderwijk

Redactie 112 0 reactie(s) vr 16 september 2016, 17:46

Harderwijker (17) opgepakt als verdachte voor steekpartij

Laatst bijgewerkt: zondag 14:23 uur

HARDERWIJK – De politie hield vrijdagochtend 16 september een 17-jarige jongen uit Harderwijk aan op verdenking van het steken van en toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bij een 18-jarige plaatsgenoot, afgelopen weekend.

Het steekincident vond in de nacht van zaterdag op zondag 11 september plaats, rond 02.45 uur. Het slachtoffer was tijdens het stappen niet lekker geworden en was richting het water gelopen. Hier werd hij, in de buurt van de ingang naar het strandeiland, aangesproken door een voor hem onbekende jongeman. Kort daarna zou de 18-jarige zonder aanleiding door de dader gestoken zijn. Het slachtoffer is nog een klein stukje terug gelopen richting het centrum en aan het begin van de Bruggestraat in elkaar gezakt. Het slachtoffer raakte ernstig gewond en moest direct geopereerd worden. Hij verblijft nog altijd in het ziekenhuis.

Rechercheonderzoek
De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Er is sporenonderzoek verricht, de politie hoorde diverse omstanders en getuigen en beelden van beveiligingscamera’s in het centrum van Harderwijk zijn onderzocht. Ook is er langs en in het water gezocht naar een steekwapen, maar er is geen mes aangetroffen. Tijdens dit rechercheonderzoek kwam de 17-jarige jongen als verdachte naar voren. Hij is vrijdagochtend thuis aangehouden. Ook volgde direct een zoeking in de woning van de verdachte, onder leiding van een rechter-commissaris. Over de uitkomsten hiervan doet de politie op dit moment geen mededelingen. De verdachte is op het politiebureau ingesloten voor nader verhoor.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.