Logo 112Harderwijk

Redactie 112 0 reactie(s) do 10 december 2015, 15:56

Veenendalers opgepakt na inbraak in bank

Laatst bijgewerkt: zondag 14:18 uur

ELSPEET – In de nacht van woensdag op donderdag 10 december kreeg de politie rond 04.30 uur een melding binnen over een inbraak bij een bankgebouw aan de Apeldoornseweg in Elspeet. De politie was snel ter plaatse en heeft in de omgeving twee verdachten aangehouden.

Na ontvangst van het inbraakalarm ging de politie direct ter plekke poolshoogte nemen en werd tegelijkertijd in de omgeving uitgekeken naar mogelijke verdachten. Een politieauto stuitte op de Vierhoutenweg in Emst op een auto waar twee mannen inzaten. De politie wilde de auto ter controle staande houden en gaf de bestuurder een stopteken, maar bij het zien van de politie ging de bestuurder er direct vandoor. Kort daarna reed hij zichzelf klem in een doodlopende straat. De inzittenden, twee mannen van 37 en 41 uit Veenendaal, zijn aangehouden op verdenking van het plegen van de inbraak. Ook bleken zij de nodige inbrekerswerktuigen in hun auto te hebben liggen.

De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek. In de auto werd een hoeveelheid kleingeld aangetroffen. Uit het bankgebouw bleek ook kleingeld te zijn gestolen. De twee verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. In het bankgebouw heeft de technische recherche sporenonderzoek verricht.

Tips
Heeft u mogelijk iets gezien van deze inbraak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.