Redactie 112 0 reactie(s) do 03 december 2015, 6:49

Politiehelikopter boven Ermelo zoekt naar inbrekers

Laatste update: 22 aug 2021 14:18 uur

ERMELO – In de nacht van woensdag op donderdag 3 december heeft de politie twee mannen van 20 en 21 uit Amsterdam aangehouden nadat zij op heterdaad betrapt waren op het inbreken in een restaurant aan de Burgemeester Langmanstraat in Ermelo.

De politie werd door een getuige rond 03.30 uur gebeld over de inbraak, en ging direct ter plaatse. De politie zag drie personen wegrennen en zette de achtervolging eerst te voet in. Op de Hortensialaan sprong het drietal in een auto en zette de politie de achtervolging ook met de auto voort, richting Horst.

Even later, in de omgeving van de Buitenbrinkweg, verlieten de vier inzittenden de auto en gingen er opnieuw rennend vandoor. Er werd een waarschuwingsschot gelost door de politie om de mannen tot stoppen te manen, maar hier werd geen gehoor aan gegeven.

De politie heeft vervolgens een ruim gebied afgezet en ook de politiehelikopter en politiehonden kwamen ter plaatse om te helpen zoeken naar de verdachten. Er volgde een grondige zoekactie en op een gegeven moment vingen de politiehonden een spoor van de mannen op, waarna de twee verdachten met behulp van de heli in de buurt van een schuur gelokaliseerd zijn.

De twee Amsterdammers zijn hier om 04.45 uur aangehouden. In de auto zijn vermoedelijk spullen – onder andere een geldkistje – aangetroffen die afkomstig zijn uit het restaurant waar ingebroken was.

De auto en deze spullen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. De andere twee verdachten zijn helaas niet gevonden. Het onderzoek naar hun identiteit wordt voortgezet.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons