Logo 112Harderwijk

Redactie 112 0 reactie(s) zo 15 november 2015, 15:55

Harderwijkers (15 en 26) opgepakt na inbraak

Laatst bijgewerkt: zondag 14:18 uur

HARDERWIJK – Dankzij alerte getuigen heeft de politie zaterdag 14 november twee verdachten van een inbraak op heterdaad kunnen aanhouden. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Een getuige hoorde omstreeks 22.45 uur glasgerinkel bij buren aan de Cremerstraat in Harderwijk. De buren bleken niet thuis te zijn. Deze getuige belde direct de politie. De gealarmeerde politie constateerde dat er inderdaad was ingebroken in de woning. Er waren geen inbrekers meer in de woning aanwezig. Hierop werd direct een zoekactie in de omgeving gestart.

Kort daarna meldde een getuige dat hij twee personen in de struiken zag aan de Zeestraat. Agenten troffen hier één jongen van 15 jaar uit Harderwijk aan. Hij werd aangehouden.

Door diverse eenheden werd de omgeving verder doorzocht. De tweede verdachte werd kort daarop op een fiets gezien. Hij ging er vandoor bij het zien van een agent maar kon na een korte achtervolging op de Flevoweg worden aangehouden. Deze man, een 26-jarige man uit Harderwijk, is ook overgebracht naar het politiebureau.

Tegen de beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.