Logo 112Harderwijk

Redactie 112 0 reactie(s) vr 13 november 2015, 16:34

Getuigen dwingen slingerende automobilist tot stoppen

Laatst bijgewerkt: zondag 14:18 uur

HARDERWIJK – Donderdagmiddag 12 november heeft de politie een 31-jarige man uit Ermelo aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van harddrugs (GHB). Twee getuigen hadden de man in verband met zijn gevaarlijke rijgedrag tot stoppen gedwongen en de sleutel uit het contact gehaald.

De getuigen zagen de man rond 18.20 uur rijden in Harderwijk, waarbij meteen opviel dat de man hevig slingerde over de weg, hierdoor regelmatig op de verkeerde weghelft zat en zeer langzaam reed. Ook stopte hij soms midden op de weg. Door dit rijgedag ontstond een paar keer bijna een aanrijding. Een getuige die achter de man zat liep, toen de man opeens stopte, al een keer eerder naar hem toe, maar toen reed de man plotseling weer door. Vervolgens heeft een andere getuige de man op de Stadswei toeterend ingehaald en haar auto voor de man stil gezet om hem tot stoppen te dwingen, waardoor de getuige die achter de man zat alsnog de sleutel uit het contact kon halen.

De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden. Op basis van zijn gedrag was er direct het vermoeden dat hij onder invloed van drugs was. Op het politiebureau is bloed van hem afgenomen, zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.