Logo 112Harderwijk

Redactie 112 0 reactie(s) ma 31 augustus 2015, 17:03

Harderwijker opgepakt voor beroving oudere vrouw

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:17 uur

HARDERWIJK – De politie heeft een 34-jarige man uit Harderwijk aangehouden op verdenking van het plegen van een beroving op 31 mei aan de Nassaulaan in Harderwijk. Tips die binnenkwamen via Burgernet speelden een belangrijke rol in het onderzoek.

De beroving vond op zondagmiddag 31 mei plaats rond 17.00 uur. Een oudere vrouw werd in haar deuropening door een onbekende man beroofd van haar mobiele telefoon. De dader belde aan en vroeg de vrouw, met een vaag verhaal, om geld. Ook zette hij direct zijn voet tussen de deur. Toen de vrouw weigerde geld te geven, pakte hij de telefoon van de vrouw – die bij de deur voor het grijpen lag – en ging hij er met de telefoon vandoor.

De politie heeft na het voorval nog gezocht naar de verdachte, maar trof hem niet meer aan. Wel leverde de Burgernetactie die werd verspreid direct na de beroving een aantal interessante en bruikbare tips op.

Tips leiden tot aanhouding

De tips zijn na de beroving door de recherche nader onderzocht en hebben afgelopen week geleid tot de aanhouding van de 34-jarige man. Het slachtoffer is door de politie geïnformeerd over de aanhouding. De verdachte is verhoord over de beroving en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

112 Harderwijk

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Harderwijk lees je in onze categorie 112 Nieuws Harderwijk. Alle 112 alarmeringen uit Harderwijk kan je live volgen via 112 meldingen Harderwijk.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.