Redactie 112 0 reactie(s) za 29 augustus 2015, 16:44

Agent trekt wapen voor aanhouding in de binnenstad

Laatste update: 22 aug 2021 14:17 uur

HARDERWIJK – Dankzij alerte getuigen heeft de politie in Harderwijk vrijdag 28 augustus een 36-jarige vrouw en een 32-jarige man uit Harderwijk aan kunnen houden op verdenking van bedreiging en verboden wapenbezit.

De politie kreeg rond 19.20 uur meerdere meldingen van getuigen die hadden gezien dat een man op een scooter in de binnenstad van Harderwijk werd bedreigd met een vuurwapen. Bij de bedreiging zouden een man en een vrouw betrokken zijn die ook op een scooter reden.

Op aanwijzing van een getuige troffen agenten de man en de vrouw lopend aan op de Catherijnesteeg in Harderwijk. Toen de agenten de man wilden aanhouden, wilde hij er vandoor gaan. Hierop heeft één van de agenten zijn wapen getrokken om de man tot stoppen te dwingen. Dit had effect. De 32-jarige man staakte zijn vlucht en kon verder zonder problemen worden aangehouden. Ook de vrouw werd aangehouden. Het wapen, een gaspistool zo bleek later, werd bij de vrouw aangetroffen en in beslag genomen. Aangezien het koopavond was, waren diverse mensen getuigen van de aanhouding in de binnenstad van Harderwijk.

Het motief voor de bedreiging bleek in de relationele sfeer te liggen. De man die bedreigd werd, is een 34-jarige man uit Harderwijk. Hij meldde zich later bij de politie. De twee verdachten zijn ingesloten en krijgen proces-verbaal.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons