Logo 112Harderwijk

Redactie 112 0 reactie(s) do 25 juni 2015, 15:04

Jongens uit Ermelo opgepakt voor bedreiging vrouw Beugpad

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:16 uur

HARDERWIJK – Woensdagmiddag 24 juni is een 63-jarige vrouw uit Harderwijk belaagd en bedreigd door een jongen op het Beugpad in Harderwijk. Een andere jongen stond op de uitkijk.

 

Woensdagavond zijn twee jongens van 16 en 18 uit Ermelo aangehouden op verdenking van het plegen van de bedreiging.

 

Het incident vond rond 15.00 uur plaats. De vrouw liep over het Beugpad, en passeerde twee jongens die daar ook liepen. Vlak nadat ze de jongens passeerde werd ze ineens door één van hen hardhandig vastgepakt. Deze jongen bedreigde de vrouw met een mes, hierbij liep de vrouw ook een prikwond op. Ook verbaal uitte de jongen ernstige bedreigingen en hij schopte de vrouw meerdere keren, waardoor ze ten val kwam. Toen een passant aan kwam fietsen trok de tweede verdachte die op de uitkijk stond de jongen weg, en renden beide jongens hard weg.

 

De vrouw mist geen persoonlijke bezittingen, wat de aanleiding voor de jongens was om de vrouw te belagen is nog niet duidelijk.

 

De politie werd gealarmeerd en heeft direct een burgernetactie over het voorval verspreid en in de omgeving gezocht naar de daders, in eerste instantie zonder resultaat. Voor de vrouw kwam een ambulance ter plaatse, die haar nagekeken heeft. De vrouw was wel hevig geschrokken, maar had geen doktersbehandeling nodig.

 

Tips na burgernetactie

De burgernetactie leverde vrij snel wel enkele tips op, die de politie nader onderzocht. Door de tips kwamen de 16 en 18-jarige jongen als verdachten in beeld. De politie spoorde de jongens ’s avonds in Ermelo op, waar ze aangehouden zijn. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

 

Getuigen

De politie is nog steeds op zoek naar mensen die wellicht getuige geweest zijn van dit voorval, of de daders denken te hebben zien rennen. Heeft u iets gezien wat met dit incident te maken kan hebben en nog niet met de politie gesproken? Bel de politie dan via 0900-8844.

 

Zie ook:

112 Harderwijk

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Harderwijk lees je in onze categorie 112 Nieuws Harderwijk. Alle 112 alarmeringen uit Harderwijk kan je live volgen via 112 meldingen Harderwijk.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.