Redactie 112 0 reactie(s) vr 19 juni 2015, 11:44

Ermeloër bekent autobrand na uitzending Bureau GLD

Laatste update: 22 aug 2021 14:16 uur

ERMELO – Woensdagavond besteedde Bureau GLD, het opsporingsprogramma dat de politie samen met Omroep Gelderland maakt, aandacht aan een brandstichting in Ermelo. De dag na de uitzending meldde de verdachte zich op het politiebureau.

 

Een 52-jarige man uit Ermelo meldde zich na de uitzending bij de politie met de mededeling dat hij de brand aangestoken zou hebben. De man is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

 

Autobrand

De brand woedde in de nacht van donderdag op vrijdag 5 juni aan de Berkenlaan in Ermelo. De auto die in brand stond, stond geparkeerd op een oprit. De auto stond heel dicht bij de voordeur, waardoor de bewoners hun woning aan de voorzijde niet konden verlaten. Zij zijn op advies van de politie achterin hun tuin gaan staan, terwijl de brandweer het vuur bluste. Naast de uitgebrande auto liepen ook een vlakbij geparkeerde auto en snorfiets schade op. De woning liep aan de zijkant en bij de voordeur schade op.

 

Wat de mogelijke aanleiding was voor de 52-jarige man om de auto in brand te steken wordt nog onderzocht. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons