Logo 112Harderwijk

Redactie 112 0 reactie(s) zo 14 juni 2015, 13:04

Dronken bestuurder rijdt door na aanrijding

Laatst bijgewerkt: zondag 14:15 uur

HARDERWIJK – In de nacht van zaterdag op zondag 14 juni heeft de politie een 27-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor het begaan van een hele serie overtredingen, waaronder rijden onder invloed, doorrijden na een aanrijding, belediging en verzet bij aanhouding.

 

De politie werd rond 00.30 uur gebeld over een aanrijding op de A28 ter hoogte van Harderwijk. Een automobilist uit Rijswijk reed richting Amersfoort, met een aanhangwagen achter zijn auto gekoppeld. De man werd ineens aangereden van achteren, waardoor zijn aanhangwagen losschoot. Het lukte de man gelukkig wel om met zijn auto de aanhangwagen naar de vluchtstrook te begeleiden. In de auto zaten vier personen. Één vrouw had last van haar nek en is ter controle door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis, maar bleek later ongedeerd.

 

De veroorzaker van het ongeval bleek de 27-jarige man uit Amsterdam. Hij stopte eerst wel, maar drong meteen aan op het onderling afhandelen van de aanrijding. De man uit Rijswijk kon direct merken dat de man behoorlijk gedronken had en weigerde dit, waarop de Amsterdammer verbaal agressief werd.

 

De politie werd gebeld en toen deze ter plaatse kwam ging de Amsterdammer er meteen vandoor. De man negeerde vervolgens het stopteken van de politie. Bij Horst ging hij de snelweg af waarna het met de nodige moeite lukte om de man te laten stoppen. In de auto bleken nog drie personen te zitten; een vrouw en twee zeer jonge kinderen.

 

De man is met veel moeite op de achterbank van de politieauto gezet en naar het politiebureau gebracht. De auto is afgesleept en de sleepdienst heeft ook de vrouw en haar kinderen meegenomen.

 

Op het politiebureau bleef de verdachte weigeren mee te werken, ook aan de ademanalyse. Er is bloed van hem afgenomen. Verder bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

 

De politie maakt proces-verbaal op tegen de man over alle overtredingen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.