Logo 112Harderwijk

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 05 maart 2015, 16:50

Fotograferen van woningen

Laatst bijgewerkt: zondag 14:13 uur

PUTTEN – Het zal u bekend zijn dat de gemeente verantwoordelijk is voor de waardebepaling van alle onroerende zaken. Dat is geregeld in de Wet WOZ (Waardering Onroerende Zaken).

 

Die waarden worden jaarlijks vastgesteld en gebruikt als basis voor de aanslag onroerende zaakbelastingen. Ook de Belastingdienst en het Waterschap gebruiken die waarden voor hun heffingen.

 

De taxaties worden in eigen beheer uitgevoerd door de gemeentelijke WOZ-taxateurs. Het waardeniveau wordt afgeleid van voornamelijk verkooptransacties van woningen in onze gemeente. Hulpmiddelen voor de taxaties zijn onder andere bouwtekeningen, luchtfoto’s en foto’s van de voorzijde van de woning, die u ook aantreft op het taxatieverslag.

 

Nieuwe foto’s

De beschikbare foto’s zijn inmiddels al weer enkele jaren oud en niet altijd meer actueel door aan- of verbouw. Daarom zullen de komende 2 weken een aantal objecten opnieuw worden gefotografeerd. Het gaat om woningen en bedrijfsobjecten in het dorpscentrum, noordelijk daarvan tussen de Oude Rijksweg en de Harderwijkerstraat en de objecten binnen het gebied Garderenseweg, Voorthuizerstraat, Sprielderweg en Calcariaweg.    

 

De opdracht daarvoor is verstrekt aan Digitalis Works. De meeste foto’s zullen vanaf de openbare weg worden gemaakt. Om een duidelijke foto van bijvoorbeeld uw woning te verkrijgen, kan het nodig zijn dat de fotograaf uw erf even wil betreden. Wij vragen hiervoor uw medewerking.

 

Legitimatie en informatie   

De fotograaf is in het bezit van een geldig, door de gemeente getekend legitimatiebewijs. U kunt  daar altijd naar vragen als hij of zij bij u in de straat bezig is. Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de afdeling Financiën (Belastingen) van de gemeente Putten, telefoonnummer (0341) 359 751 of 359 752.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.