Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 01:58:00 Incident (aanrijding Wild) N302 Li - Knardijk Harderwijk Prio Eenheid | Politie Gelderland Noord Oost (BOA /...
dinsdag 14 juli 2020
TOP NIEUWS

GISTEREN 13|07

EDE - Op de kruising Proosdijerveldweg met de Rijksweg in Ede zijn maandagavond, iets na 18:00 uur, twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Niemand raakte ernstig gewond bij de klap.

 

De twee auto's raakte zwaar beschadigd. Vermoedelijk waren de stoplichten defect op de kruising, mogelijk als gevolg van de stroomstoring van vandaag.

GISTEREN 13|07

AMERSFOORT - Maandagmiddagbrond 16:30 uur is door de spoorbeheerder melding gemaakt van een ontspoorde trein in Amersfoort. De goederen trein staat stil op een rangeerspoor waarbij de locomotief in een wissel staat onder de viaduct van de Amsterdamseweg.

 

Door de lengte van de trein is overweg Soesterweg geblokkeerd door de trein en dus gesloten. Hoewel de melding een ontsporing betreft lijkt de trein ter plaatse van de locomotief op de rails te staan.

GISTEREN 13|07

EDE - Op maandagmiddag 13 juli is een fietsster aangereden op de rotonde aan de Jan Th Tooroplaan in Ede.

 

De bestuurder van een witte bestelauto, komende vanaf de Jan Th Tooroplaan, zag de fietsster over het hoofd en heeft de fietsster aangereden. Door omstanders is er een ambulance gebeld. De fietsster heeft wat schaafwonden overgehouden aan de aanrijding en hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

1/1

GISTEREN 13|07

UGCHELEN - Basisschool de Eloy in Ugchelen is maandagmorgen tijdelijk ontruimd geweest nadat er een brandlucht werd geroken. De kinderen stonden buiten op het schoolplein. De brandweer is naar binnen gegaan en is een onderzoek gestart.

 

De oorzaak van de lucht bleek smeulend plastic. De kinderen mochten al vrij snel het schoolgebouw weer in. Een brandweerman legde een paar nieuwsgierige kinderen uit wat er aan de hand was.

GISTEREN 13|07

VEENENDAAL - Maandagmorgen 13 juli rond 11.45 uur heeft een kettingbotsing plaatsgevonden op de Wageningselaan in Veenendaal.

 

Bij de kettingbotsing zijn vijf auto's betrokken. Alle inzittenden zijn gecontroleerd op letsel door een ambulancemedewerker. Eén inzittende is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Door het verkeersongeval was de Wageningselaan in beide richtingen dicht tussen rotonde N233 en kruising Groeneveldselaan.

GISTEREN 13|07

AMERSFOORT - Maandagmorgen 13 juli was de Noordewierweg in de wijk Soesterkwartier in Amersfoort even afgesloten. De kinderen en velen anderen vinden dat er te hard wordt gereden in de straat. De kinderwijkraad organiseerde vanochtend een bekleuring van de straat. Tot 11.30 uur werd het verkeer omgeleid.

 

De wethouder van de wijk kwam de bekeuringen bekijken en een van de juffen werd in het zonnetje gezet door de kinderen in verband met haar zestigste verjaardag.

GISTEREN 13|07

APELDOORN - Een wielrenner is maandag 13 juli gewond geraakt nadat deze geschept werd door een automobilist op de JC Wilslaan in Apeldoorn. Twee wielrenners (man en vrouw) wilde daar de weg oversteken maar werden door de bestuurder van een Tesla over het hoofd gezien. De man werd geschept en raakte dusdanig gewond dat hij per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht. Hoe ernstig zijn verwondingen zijn is niet bekend.

 

De politie heeft een verklaring opgenomen. De kruising was enige tijd deels afgesloten wegens de hulpverlening. Agenten leidde het verkeer langs het ongeval.

...

ZATERDAG 11|07

Dinsdagmiddag was ik op bezoek bij een 60-jarig bruidspaar en we kregen het over de dagelijkse bezigheden en interesses. Op mijn vraag of mevrouw de krant nog las, antwoordde ze: "Jazeker. Maar de radio en de krant brengen de leugen in het land." Nou, dat was een statement.


Toch vragen we ons allen weleens af of wat we lezen en horen nu echt wel klopt. Zijn de beweringen over de verspreiding van het coronavirus in de lucht nu waar of niet waar? Helpt de regel van 1,5 meter afstand houden écht om besmetting te voorkomen? Of is dit allemaal "fake-news", zoals de anti-corona demonstranten ons ...

VRIJDAG 10|07

VOORTHUIZEN - Naar aanleiding van klachten uit de buurt heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen, ter hoogte van het tankstation.


Het gros van het verkeer reed tussen de 40 en 60 km/u. Een enkeling reed tussen de 60 en 66 km/u. Tijdens de controle was er een uitschieter van 77 km/u. De bestuurder van dit voertuig krijgt de bekeuring thuis gestuurd.

Headlines