Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 14:38:33 Hv Voertuig Letsel N303 - Putterweg Ermelo Prio Hoog Eenheid | Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode)
woensdag 23 januari 2019
TOP NIEUWS

GISTEREN 22|01

KOOTWIJKERBROEK - Bergingsbedrijven hebben het razend druk. Een automobilist die dinsdagavond met zijn voertuig op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek met zijn voertuig in de greppem belandde moest 2 uur op een berger wachten.

 

De bestuurder kwam met de schrik vrij. De oorzaak van de slippartij is gladheid.

GISTEREN 22|01

APELDOORN - Op dinsdagmiddag 22 januari heeft het flink gesneeuwd in Apeldoorn. Heel Apeldoorn is bedekt met een laagje sneeuw.

 

Ondanks de overlast voor het verkeer zorgt de sneeuw ook voor mooie plaatjes op de Snijdersplaats in Apeldoorn.

1/1

GISTEREN 22|01

ARNHEM - Aan het begin van de nacht kreeg de politie meerdere meldingen van auto-inbraken in de wijk Klarendal. Na de derde melding zagen agenten op het station Velperpoort een man die aan het signalement voldeed. Ze hielden hem aan en brachten hem over naar de Beekstraat.

 

Later in de nachtdienst controleerden agenten een brommertje op de Rosendaalsestraat. Toen ze in gesprek waren met de bestuurder, kregen we de melding dat er letterlijk om de hoek werd ingebroken bij een Brasserie.


Agenten renden richting de Brasserie en zagen een man hun kant op fietsen met een kassalade ...

1/1

GISTEREN 22|01

BARNEVELD - Het winterse weer met vorst en sneeuw zorgt voor vertraging bij de afronding van de laatste werkzaamheden van de Harselaartunnel. Hoewel het werk op schema lag, gooit het winterweer roet in het eten. De opening van de Harselaartunnel – die was voorzien voor begin februari – moet helaas worden uitgesteld. Afhankelijk van hoe de winter zich de komende tijd ontwikkelt, wordt een nieuw streefdatum bepaald.


Aannemer BAM Infra B.V. heeft geprobeerd of het mogelijk was om tóch asfalt aan te brengen, maar de kwaliteit daarvan bleek onvoldoende om daarmee door te gaan. Ook het ...

1/1

GISTEREN 22|01

AMERSFOORT - Dinsdag 22 januari toont Opsporing Verzocht beelden van een overval op een horecagelegenheid aan het Prinses Julianaplein. De overvaller bedreigde het personeel met een steekwapen en ging er met een geldbedrag vandoor.


De verdachte kwam op 5 november 2018 om iets voor 22.30 uur de zaak binnenlopen. Hij had een steekwapen bij zich en bedreigde daarmee het personeel. De man ging er snel daarna met een geldbedrag vandoor. Van de overval zijn camerabeelden gemaakt.

 

Camerabeelden
Dinsdag 22 januari laat Opsporing Verzocht de camerabeelden rond 20.35 zien. Woensdagochtend ...

GISTEREN 22|01

BARNEVELD - In het tunneltje op de Kallenbroekerweg in Barneveld is dinsdagmiddag wederom een vrachtwagen vast komen te zitten. Het incident gebeurde rond 16:00 uur.

 

De chauffeur had de besneeuwde hoogteborden gemist en reed zichzelf muurvast in het te lage tunneltje onder de A30. Een berger zal proberen het voertuig los te krijgen.

 

Omdat auto's op de Kallenbroekerweg aardig moeten remmen voor het obstakel, en er veel sneeuw ligt, wordt de vrachtwsgen beveiligd door toezicht van de gemeente.

GISTEREN 22|01

BARNEVELD - Tijdens de sneeuwval is van dinsdagmiddag rond 14:30 uur op de Valkseweg in Barneveld een auto geslipt en tegen een boom gereden.

 

De automobiliste kwam vanuit de richting van Wekerom en verloor in een flauwe bocht door onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto raakte daarna met het portier een boom.

 

De bestuurster van de auto raakte bij het ongeval lichtgewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

GISTEREN 22|01

EDE - De partij zand die op Enka is toegepast door Vink uit Barneveld, blijkt niet verontreinigd. De bewoners van de 48 percelen zijn geïnformeerd met een brief over de resultaten.

 

Begin januari heeft een onafhankelijk adviesbureau monsters genomen op 10 percelen. Er zijn zowel bodemmonsters van het zand onder de bestrating als van de kruipruimtes genomen. Deze zijn onderzocht in het laboratorium.

 

Geen van de bodemmonsters bevatte verontreinigingen. Verder onderzoek is niet nodig, op basis van de analyseresultaten. Gemeente Ede is blij met dit onderzoeksresultaat, dat ...

MAANDAG 21|01

PUTTEN - Het onderzoek naar de schedel die op 8 september 2018 in Putten werd gevonden, is afgerond. Het is een eeuwenoude schedel, blijkt uit onderzoek van het NFI. De onderzoekers dateren de schedel tussen 1535 en 1829 na Christus.

 

Op 8 september vorig jaar werd de schedel in de bossen bij Putten gevonden. Al vrij snel was bekend dat het om een menselijke schedel ging. Vervolgens heeft het NFI onderzocht hoe oud de schedel is. Uit dat onderzoek bleek dat de schedel een aantal eeuwen oud kan zijn en daarom wordt het niet verder onderzocht.

 

Als de schedel minder dan ...