Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:13:05 Bon-06 Stank/hind. Lucht (gaslucht) Waterstadboulevard Harderwijk 066591 067231 Prio Middel Eenheid | Brandweer Harderwijk (Hierden) (Bevelvoerder)...
vrijdag 20 september 2019
TOP NIEUWS

VANDAAG 20|09

OVERBERG - Bij een boerderij aan de Paralellweg in Overberg komen gassen vrij uit een maiskuil. De brandweer probeert met een waterscherm en grote ventilatoren de gassen neer te slaan.

 

Volgens de boer is er gisteren mais ingekuild. Hoe lang het gaat duren is niet bekend. Het erf is afgezet door de politie.

VANDAAG 20|09

AMERSFOORT - Op vrijdagavond 20 september 2019 reikte burgemeester Lucas Bolsius een Koninklijke Onderscheiding uit aan brandweervrijwilliger Peter Zee. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid als vrijwilliger in de hoofdpost Amersfoort-Centrum. Peter Zee ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange bijdrage aan de openbare veiligheid in de regio Amersfoort.

 

Burgemeester Bolsius: "Na ruim 22,5 jaar vertrekt een fijne collega en een 'brok' aan ervaring binnen de vrijwillige brandweer Amersfoort. Ruim 22,5 jaar hielp Peter Zee, zowel tijdens zijn reguliere werk als tijdens diensten ...

1/1

VANDAAG 20|09

VOORTHUIZEN - De Ouderenbonden KBO en PCOB in Barneveld en Voorthuizen organiseren op donderdag 26 september een koffiemorgen met wethouder Hans van Daalen. Alle senioren uit de gemeente Barneveld zijn deze ochtend welkom voor een kop koffie of thee. Het begint om 09:30 uur en is in de Ichthuskerk aan de Tromplaan in Voorthuizen.

 

Tijdens deze koffiemorgen presenteren de ouderenbonden zichzelf. De wethouder vertelt over wat de gemeente doet voor senioren en wat de plannen zijn voor de toekomst. Judith Hoogeveen licht toe wat zij als ouderenadviseur kan betekenen voor de senioren ...

VANDAAG 20|09

LUNTEREN - Aan de Hessenweg tussen Lunteren en Barneveld is vrijdagmiddag een maishakselaar met aanhanger in de sloot gekomen. 

 

De bestuurder raakte niet gewond, hij moest uitwijken voor een tractor en kon in de berm de machine niet meer houden waarna hij langzaam in de greppel gleed. Met een mobiele kraan is het gevaarte uit de sloot gehaald.

VANDAAG 20|09

BARNEVELD - Een fietser is vrijdagochtend in Barneveld lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Het ongeval gebeurde omstreeks 09:00 uur op rotonde van de Anthonie Fokkerstraat met de Plantagelaan.

 

De fietser is door medewerkers van de ambulance onderzocht, hierna kon hij met familie mee naar het ziekenhuis, om daar verder onderzocht te worden. De bestuurder bleef ongedeerd. De auto waar hij in reed bleek een leenauto van een garagebedrijf te zijn, die hij even daarvoor had opgehaald. De auto raakte licht beschadigd.

1/1

VANDAAG 20|09

BARNEVELD - Op 20 september 2019 kregen agenten tijdens de ochtenddienst een melding om te gaan naar de Columbusstraat in Barneveld. Bij een seniorenwoning zou zojuist een steen door de ruit in de woonkamer gegooid zijn.

 

Ter plaatse troffen agenten een enorm gat in de ruit van de woonkamer aan en een geschrokken mevrouw op leeftijd aan. De vrouw vertelde dat zij wakker was geworden door een enorme knal.

 

Omdat de oudere dame verder geen hulp had, waren de agenten natuurlijk niet te beroerd om haar even een handje te helpen! Zij zijn van alle markten thuis!

 

De ...

VANDAAG 20|09

DE GLIND - Op de Postweg in De Glind is vrijdagmorgen rond 08:15 uur een 15-jarige fietser gewond geraakt bij een ongeval. De fietser wilde komende vanuit de richting Barneveld de rotonde van de Scherpenzeelseweg met de Postweg oversteken toen die werd aangereden door het busje dat rechtsaf sloeg. Vanwege de ernst van de melding werd ook de traumahelikopter gealarmeerd, deze is later gecanceld.

 

Het busje vervoerde op het moment een aantal schoolkinderen, deze zijn door een ander busje meegenomen. De fietser is met onbekende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.


Door het ...

MAANDAG 16|09

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 14 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 5 pogingen. De meeste inbraken vonden plaats in Schothorst-Noord.

 

De inbraken vonden vooral in de nachtelijke uren plaats. De meest gebruikte werkwijze was het openbreken van een raam of het ingooien van een ruit.

 

Mocht u getuige zijn geweest van een van de genoemde woninginbraken of heeft u camerabeelden, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

ZONDAG 15|09

ERMELO - Afgelopen woensdag vond er een heftig incident plaats aan de Magnolialaan in Ermelo. Een vrouw van 57 jaar kwam door een misdrijf om het leven. Haar 61-jarige man is aangehouden en wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw. We merken dat het incident veel impact heeft in de buurt. Ook hebben mensen vragen over wat er precies is gebeurd. Dat is heel begrijpelijk. Op veel vragen kunnen we op dit moment echter geen antwoorden geven. Hieronder hebben we een vraag en antwoordlijst gezet met vragen waar we wel antwoord op kunnen geven.

 

1. Wat is er precies

...

Headlines