Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:20:11 Overval Bedrijf/instelling Shell Stadsdennen Newtonweg Harderwijk Prio Eenheid | Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode)
dinsdag 27 juli 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

VRIJDAG 18|06

Tijdelijk watersportactiviteiten op Strandeiland en Dolfinariumeiland

Aan de vaargeul bij het Dolfinariumeiland komt er ruimte voor twee roeiverenigingen

HARDERWIJK - Binnenkort kunnen stand – up paddleboards, waterfietsen en kano's op het Strandboulevard worden gehuurd. Aan de vaargeul bij het Dolfinariumeiland komt er ruimte voor twee roeiverenigingen. Verder wordt vooruitgelopen om op langere termijn watersport mogelijk te maken in het Waterfront.

 

Aanleiding voor deze ontwikkeling zijn vragen van ondernemers en verenigingen
Ook een unaniem aangenomen motie 'vertier in en op het water' was mede aanleiding om te kijken of watersport in het gebied mogelijk is. Een aantal initiatiefnemers staan te springen om te kunnen starten met de gewenste watersportactiviteiten. Voor het zomerseizoen willen wij een pilot faciliteren voor de initiatieven die passen binnen beleid op het gebied van sport, toerisme en economie. Ook wordt er gekeken of de initiatieven niet in strijd zijn met de ontwikkelingen.

 

Voor watersportactiviteiten in het Waterfront worden nog locaties gezocht
De locaties die voor de langere termijn in aanmerking komen zijn onder andere het Strandeiland, Dolfinariumeiland, Waterfrontpark en het oude sanitairgebouw in de Vissershaven. Het is nog niet zeker dat deze locaties ook daadwerkelijk geschikt zijn. Bij de locatiekeuze wordt ook nog gekeken naar de diversiteit van het aanbod, de toegevoegde waarde ervan en aanvulling op het bestaande aanbod.

 

De havens van Waterfront Zuid wordt geen officiële zwemlocatie
Om de beoogde locatie daar geschikt te maken als officieel aangewezen zwemwaterlocatie zijn ingrijpende en deels ongewenste wijzigingen noodzakelijk. Bijvoorbeeld minder ligplaatsen voor bewoners van Waterfront. Water heeft aantrekkingskracht, daarom is zwemmen in de Waterstadhaven tussen de drie bruggen op eigen risico toegestaan.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines