Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 19:46:01 (mmt) Regio (dia) 13991 Jhr. Dr. C.j. Sandbergweg Ermelo Rit 56828 Prio Hoog Eenheid | Traumaheli LifeLiner 1 - MMT Ambulance...
maandag 21 juni 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

VRIJDAG 07|05

Gemeente Harderwijk begaan met haar dieren

Het doel van de herziene nota is het behouden en verbeteren van het dierenwelzijn van alle dieren binnen de gemeente Harderwijk

HARDERWIJK - Het college van burgemeester en wethouders heeft een nieuwe nota Dierenwelzijn vastgesteld. Het stuk wordt nu ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. Het doel van de herziene nota is het behouden en verbeteren van het dierenwelzijn van alle dieren binnen de gemeente Harderwijk.

 

Burgemeester Harm-Jan van Schaik: "Ik ben hier best trots op. Deze nieuwe beleidsnota geeft aan hoe we uitvoering willen geven aan onze ambities en wettelijke taken op het gebied van dierenwelzijn. En het laat vooral zien dat de gemeente begaan is met dieren. Het lokale beleid is er op gericht om (onbedoeld) dierenleed te voorkomen. Wanneer er zich opvallende dierenwelzijn situaties voordoen in de gemeente, kijken we vooral samen met de bewoners en lokale partners naar oplossingen."

 

De nota is tot stand gekomen met inbreng van lokale partners als Dierencentrum de Ark, Sterkliniek, dierenambulance Noordwest-Veluwe, dierenweide Stadsweide, Animalcare en de Hortus en signalen vanuit inwoners. Gemeente Harderwijk bedankt deze partijen hartelijk voor hun bijdragen, vragen en opmerkingen.

Foto's
1/1
Reacties
Ada Herzog zegt: spacer
Laat vooral niet door gaan dat de dolfijnen verkocht worden aan China, gebeurd dat wel zijn we met zijn alle schuldig aan het leed wat deze dieren te wachten staat. Zoek samen met het dolfinarium naar andere mogelijkheden.
07-05-21 17:35
Score: 4
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines