Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 18:35:45 Aanrijding Letsel Helmbloemmeen Harderwijk Prio Eenheid | Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode)
zaterdag 15 augustus 2020

ZATERDAG 09|11

Bootje slaat om nabij Ramspolbrug, drenkelingen gered

Niet alleen de KNRM uit Urk maar ook de brandweer van Ens en Kampen en de duikers uit Urk werden gealarmeerd

KETELMEER - Op zaterdag 9 november is er rond 15:30 uur op het Ketelmeer nabij de Ramspolbrug een bootje met twee opvarenden omgeslagen. De hulpdiensten rukten na de melding massaal uit.

 

Ter hoogte van de Schokkerplaat kwamen door nog onbekende oorzaak twee jongens met hun bootje in de problemen. Het bootje kapseisde waardoor de jongens in het koude water waren beland. Een passerende kanoër zag de drenkelingen, sloeg alarm en bood eerste hulp. Hij heeft de jongens naar de Schokkerplaat gebracht. Niet alleen de KNRM uit Urk maar ook de brandweer van Ens en Kampen en de duikers uit Urk werden gealarmeerd.

 

Al snel bleek de inzet van de brandweer niet nodig. De KNRM wist het omgeslagen bootje te lokaliseren en de twee drenkelingen werden aan boord genomen. Men is naar Schokkerhaven gevaren waar twee ambulances klaar stonden. De jongens waren onderkoeld en zijn door het medische personeel in behandeling genomen. Tevens werd het tweetal onder een warme douche gezet in een sanitaire voorziening van de haven. De heren mogen van geluk spreken dat de kanoër in de buurt was.

 

De KNRM heeft, toen het al donker werd, het bootje geborgen. De Urker redders hebben het bootje in Schokkerhaven op de kant getrokken waarna de klus was geklaard.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines