Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:49:26 Bon-16 Oms Brandmelding Clockenslach Ittmannserf Nunspeet 067141 Prio Middel Eenheid | Brandweer Nunspeet (Bevelvoerder)...
maandag 28 september 2020

DONDERDAG 07|11

Onrust door berichten op social media over acties dierenactivisten

Gisteren was bij de politie informatie binnengekomen dat dierenactivisten zich op diverse plaatsen in Barneveld zouden verzamelen

HARDERWIJK - Tweets en facebook berichten over dierenactivisten die bedrijven zouden gaan bezeten zorgen voor onrust in de omgeving van Harderwijk. Op straat is momenteel echter alles rustig.

 

Boeren in Voorthuizen de straat op tegen dreigende acties van dierenactivisten

Gisteren was bij de politie informatie binnengekomen dat dierenactivisten zich op diverse plaatsen in Barneveld zouden verzamelen. Zij zouden mogelijk actie willen voeren bij stallen van diverse boeren in het agrarische gebied in en om Barneveld. Daarnaast was de dreiging reƫel, mede gezien het feit dat er woensdag ook een uitspraak was gedaan in de strafzaak tegen leden van actiegroep 'Meat the Victims'. Daarnaast was het woensdag Dankdag. Dat zou betekenen dat veel boeren in de kerk zouden zitten.

 

Al deze informatie bij elkaar deed de politie besluiten op te schalen om te voorkomen dat beide partijen op wat voor manier dan ook met elkaar geconfronteerd zouden worden. Woensdagavond werden uiteindelijk alleen verontruste boeren gesignaleerd.

 

Deze vertrokken onverrichter zake en uiteindelijk is het nergens tot een confrontatie gekomen. De politie zette ook een helikopter in om vanuit de lucht bijzondere bewegingen te kunnen oppikken.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines