Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:55:33 (intrekken Alarm Brw: ) Oms Br Clockenslach Ittmannserf Nunspeet Prio Eenheid | Brandweer Nunspeet (Bevelvoerder)...
dinsdag 25 februari 2020

 

ZONDAG 22|09

Lange IVN-wandeling langs beken Staverden en Leuvenum

We lopen stevig door en stoppen onderweg slechts een paar keer

BARNEVELD / STAVERDEN - Gidsen van natuurvereniging IVN Barneveld nemen u op zaterdag 28 september mee langs heldere beken in landgoed Staverden en de Leuvenumse Bossen. Dit is een wandeling van ongeveer 14 kilometer.

 

We lopen stevig door en stoppen onderweg slechts een paar keer. De paden voeren ons langs de Staverdense Beek en Leuvenumse beek en stuifduinen, door beukenlanen, afgewisseld met akkers, heidevelden, weilanden, monumentale boerderijen en landhuizen. Misschien spotten we wild. De wandeling is een combinatie van natuur en cultuur. De laatste particuliere eigenaar van landgoed Staverden was Herman Theodoor s’ Jacob. Hij was in 1929 een van de oprichters van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

Lunch en drinken voor onderweg meenemen. Goed schoeisel aan.

De gidsen zijn Henk van de Beek en Jolanda Denekamp.

 

Start: 10.00 uur: vertrek vanaf parkeerterrein De Vetkamp aan de Stationsweg in Barneveld; en om 10.15 uur bij Bethabara, Van Den Berglaan 79 in Voorthuizen. We carpoolen naar het parkeerterrein bij kasteel Staverden (Uddelermeerweg, vertrek daar om 10.30 uur).

 

Aanmelden (noodzakelijk): vóór 26 september bij Henk van de Beek, via het e-mailadres: vandebeekhenk@gmail.com

 

De wandeling is voor donateurs, leden en kinderen gratis. Niet-leden betalen € 3,50 per persoon, maar kunnen zich ook ter plekke opgeven als lid of donateur (en zo ook de andere excursies gratis deelnemen). Hiervoor is een formulier bij de gidsen aanwezig.

Kijk ook op www.ivn.nl/barneveld

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie
 
 

Headlines