Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:52:50 Aanrijding Letsel Staverdenseweg Elspeet Prio Eenheid | Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode)
zaterdag 15 augustus 2020

VRIJDAG 26|07

Brandweer koelt snikhete schuur met meer dan 10.000 mestkuikens bij Swifterbant

Donderdagmiddag kwam de brandweer op dezelfde plek ook al in actie om de kuikenstal te koelen

SWIFTERBANT - Op vrijdagmiddag 26 juli is de brandweer in Flevoland opnieuw langdurig ingezet om mestkuikens te redden van de tropische temperaturen. Aan de Rivierduinweg in het buitengebied van Swifterbant werd een schuur zo heet, dat de boer alarm sloeg. Donderdagmiddag kwam de brandweer op dezelfde plek ook al in actie om de kuikenstal te koelen.

 

Met twee blusvoertuigen uit Swifterbant en Dronten werd een plan van aanpak gemaakt. Aan beide kanten van de schuur werden een aantal waterstralen ingezet om de schuur te koelen. Het had effect, de temperatuur daalde binnen. Volgens de vader van de boer hielden de kuikens het niet meer vol en hadden ze echt afkoeling nodig. Hij wist niet precies hoeveel kuikens er binnen staan, maar iets tussen de 10.000 en 20.000 stuks. Enkele honderden kuikens zouden de hitte niet hebben overleefd, maar dat kon de brandweer nog niet bevestigen.

 

De brandweer werd even voor 13:00 uur gealarmeerd en was rond 16:00 uur nog steeds ter plaatse.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines