Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:55:33 (intrekken Alarm Brw: ) Oms Br Clockenslach Ittmannserf Nunspeet Prio Eenheid | Brandweer Nunspeet (Bevelvoerder)...
dinsdag 25 februari 2020

 

VRIJDAG 10|05

Celstraf geëist voor dodelijk ongeval op fietsoversteekplaats Harderwijk

Het slachtoffer, een 35-jarige man uit Harderwijk, overleed op weg naar het ziekenhuis

HARDERWIJK - Tegen een 21-jarige Harderwijker is vrijdag vijf maanden cel geëist voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in zijn woonplaats. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste bovendien 24 maanden rijontzegging, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Dit met aftrek van de vier maanden dat de verdachte zijn rijbewijs al kwijt was.


Het ongeluk gebeurde op 7 augustus 2017 op de Hoofdweg, ter hoogte van het kruispunt met de Van Maerlantlaan op de fietsoversteekplaats. Het slachtoffer, een 35-jarige man uit Harderwijk, overleed op weg naar het ziekenhuis.

 

Het OM acht bewezen dat de verdachte zeer onvoorzichtig heeft gereden en met een snelheid van tussen de 96 en 103 km/u naar de fietsoversteekplaats reed. Daar is 50 km/u maximaal toegestaan. Gevolg was een botsing met de overstekende fietser.

Reacties
Yvonne de Groot zegt: spacer
Dus in Nederland is een leven maar 5 mnd waard!!!
10-05-19 20:36
Score: 4
Flor zegt: spacer
Volgens Wet & Recht:

- De hoogte van de straf voor dood door schuld

De maximumstraf voor dood door schuld is twee jaren gevangenisstraf of een geldboete van de vierde categorie (19.500 euro).

Uiteraard is de daadwerkelijke straf in het geval van een veroordeling voor dood door schuld afhankelijk van de omstandigheden van het geval.

- Strafverzwarende omstandigheden bij dood door schuld
Uiteraard zullen bepaalde omstandigheden bij een bepaalde zaak leiden tot een hogere straf. De straf zal bijvoorbeeld waarschijnlijk hoger zijn wanneer iemand erg onzorgvuldig is geweest en daardoor iemand om het leven is gekomen.

De maximumstraf voor dood door schuld wordt zelfs verhoogd naar vier jaar wanneer er sprake is van roekeloosheid.


Waar de eis van 5 maanden vandaan komt is mij echt onduidelijk
12-05-19 19:45
Score: 6
Patricia zegt: spacer
Het is verschrikkelijk en niet eerlijk ges hreven. Want de auto was aan het racen met een vriend!!!! En reed dus expres zo HARD MOGELIJK! DIT MOET TOCH NIET TE VERKROPPEN ZIKN VOOR DE FAM. Sterkte Patrice
18-05-19 12:03
Score: 2
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie
 
 

Headlines