Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:46:33 Bon-inci-01 Oms Br Gps Pluimveeslachterij Oms 04122 Oosteinderweg Nunspeet 067141 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Nunspeet (Bevelvoerder)...
zaterdag 15 december 2018

WOENSDAG 18|07

Jongens met pistool gezien op de Natuurtuin in Harderwijk

Het nepvuurwapen had een zogenaamd CE-keurmerk, maar het betrof een replica van het dienstwapen van de politie, de Walther P99

HARDERWIJK - Afgelopen zondag werden agenten voor een melding naar de Natuurtuin in Harderwijk gestuurd. Een getuige die daar de hond aan het uitlaten was, had daar twee jongens zien staan. Eén van deze twee jongens hield een pistool vast.


Ter plaatse troffen de agenten de twee jongens. Uiteindelijk gaven de jongens toe een balletjespistool bij zich te hebben. Deze hadden ze iets verderop in de bosjes verstopt.


Het nepvuurwapen had een zogenaamd CE-keurmerk, maar het betrof een replica van het dienstwapen van de politie, de Walther P99. Het is verboden dit nepvuurwapen in het openbaar bij je te hebben.


Er heeft een gesprek plaatsgevonden met beide ouders van de twee jongens.


Wees jezelf ervan bewust dat als de politie op zo'n melding worden afgestuurd, het mogelijk is dat zij jou met getrokken dienstwapen benaderen. Het is voor de politie namelijk vaak niet zichtbaar of duidelijk of een pistool daadwerkelijk een vuurwapen is of een balletjespistool.

Locatie

Headlines