Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:23:54 Hv Voertuig Materieel (aanrijding Wild) Harderwijk Prio Eenheid | Politie Gelderland Noord Oost (BOA /...
zaterdag 16 februari 2019

DINSDAG 10|07

Twintig eieren boven winkelstraten in het centrum van Barneveld

De tien witte en tien gekleurde eieren hangen aan tuidraden boven de winkelstraten en zijn 's avonds verlicht

BARNEVELD - De gemeente Barneveld en de Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV) hebben het centrum van Barneveld versierd met twintig kunstzinnig vormgegeven eieren. De tien witte en tien gekleurde eieren hangen aan tuidraden boven de winkelstraten en zijn 's avonds verlicht. Het is één van de activiteiten van het actieprogramma Barneveld Natuurlijk Bruisend dat in samenspraak met winkeliers, vastgoedeigenaren en de gemeente Barneveld is opgesteld.

 

De eieren zijn ontworpen door de firma Van Iwaarden en afgelopen maandag opgehangen. "Dat is mooi op tijd voor de eerste Oud Veluwse Markt die op donderdag 12 juli 2018 wordt gehouden", zeggen wethouder Didi Dorrestijn-Taal en BMV-voorzitter Jan Joosten. De eieren blijven de komende maanden hangen en maken alleen aan het einde van het jaar plaats voor de eindejaarsversiering.

 

Barneveld Natuurlijk Bruisend
De gemeente Barneveld, de Barneveldse Middenstandsvereniging en Centrum Ontwikkeling Barneveld organiseerden de afgelopen jaren twee zogeheten centrumdebatten. Tijdens deze debatten werd de basis gelegd voor verschillende activiteiten om het centrum te versterken: zowel met betrekking tot de voorzieningen als de bereikbaarheid en de beleving. Eerder werden vlaggenmasten met banieren en de letters "WELKOM IN BARNEVELD" geplaatst. De gemeente Barneveld is ook bezig om panden in het centrum te voorzien van kleine informatiebordjes én er zijn plannen om de toegankelijkheid van de toren van de Oude Kerk (de Jan van Schaffelaartoren) te verbeteren.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie