Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:23:54 Hv Voertuig Materieel (aanrijding Wild) Harderwijk Prio Eenheid | Politie Gelderland Noord Oost (BOA /...
zaterdag 16 februari 2019

DONDERDAG 05|07

Inloopavond 12 juli nieuwbouw voorzieningen Voorthuizen

Dorpshuis met sporthal en kindcentrum

VOORTHUIZEN - De definitieve ontwerpen van het dorpshuis met de sporthal en kindcentrum De Hoeksteen in Voorthuizen zijn klaar. Het kindcentrum bestaat uit een basisschool, kinderopvang en peuterspeelzaal. U kunt de ontwerpen bekijken op donderdag 12 juli tijdens de inloopavond van de gemeente in dorpshuis 't Trefpunt. Vanaf 20.00 tot 21.00 uur bent u daar van harte welkom. Ook kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken.

 

Als alles volgens planning verloopt, dan start de bouw van het kindcentrum eind dit jaar, gevolgd door de nieuwbouw van het dorpshuis met de sporthal.

Geïnteresseerde verenigingen en organisaties

Verschillende verenigingen en organisaties hebben te kennen gegeven dat ze gebruik willen maken van de nieuwe voorziening. Met sommigen heeft de gemeente al afspraken gemaakt. Op dit moment is nog niet bekend wie definitief de voorzienigingen gaan gebruiken.

Duurzaam

Het dorpshuis en de sporthal gaan net zoveel energie opwekken als ze verbruiken (energieneutraal). De school wordt bijna energieneutraal. In de nieuwe gebouwen krijgen zonnepanelen op het dak. Ze krijgen geen gasaansluiting en via warmtepompen komt er verwarming en koeling.

 

Investeren in groen

Er komt een flink aantal nieuwe bomen op en rond het terrein erbij. Zo gaan de nieuwe voorzieningen dadelijk bijdragen aan een mooie overgang met de bestaande woningbouw. De bestaande bomen rond het terrein (aan de noordzijde tegen de Kromme Akker en aan de oostzijde tegen de bebouwing van de Bakkersweg aan) gaan hier ook onderdeel vanuit maken. De inzet is om al deze bomen in te passen. De komende tijd werkt de gemeente dit verder uit in het definitieve inrichtingsplan.

 

Procedure

Na de inloopavond legt de gemeent het ontwerp van het bestemmingsplan voor zes weken ter inzage. Een ieder kan dan een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Na verwerking van de zienswijzen, wordt het plan aan de gemeenteraad aangeboden voor vaststelling in oktober 2018.

 

Naast de voorbereidingsprocedure van het bestemmingsplan, loopt er ook een procedure voor het verstrekken van de noodzakelijke omgevingsvergunningen

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie