Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:23:54 Hv Voertuig Materieel (aanrijding Wild) Harderwijk Prio Eenheid | Politie Gelderland Noord Oost (BOA /...
zaterdag 16 februari 2019

DONDERDAG 05|07

Informatieavond beplantingsproject buitengebied

Boerderij ’t Paradijs, 10 juli

BARNEVELD - Bewoners in het buitengebied van het dorp Barneveld kunnen meedoen aan het beplantingsproject 'Barneveld in het Groen'. Het doel is erven en kavelgrenzen te voorzien van streekeigen struiken en bomen die hier landschappelijk gezien het beste passen. Op dinsdag 10 juli is hierover een informatieavond. Iedereen is welkom. De organisatie is in handen van de gemeente Barneveld en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

 

Beplantingsplan

Deelnemers aan Barneveld in het Groen krijgen een vrijblijvend bezoek van een adviseur van SLG. Deze vertelt wat er mogelijk is om de natuur en het landschap op het terrein te versterken. In overleg met de bewoner(s) wordt een beplantingsplan opgesteld dat past binnen het landschapstype waarin men woont. Het erf of terrein kunnen bewoners via deze eenmalige actie verfraaien met streekeigen beplanting.

 

Meerwaarde

Door aanplant van streekeigen soorten wordt een terrein aantrekkelijker voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt een erf meerwaarde wanneer er inheemse soorten staan. Bovendien kunnen deelnemers gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden. Het project 'Barneveld in het Groen' wordt mede gefinancierd vanuit de subsidieregeling Landschap en Landgoederen van de provincie Gelderland.

 

Programma informatieavond

19.45 uur Inloop met koffie en thee
20.00 uur Welkomstwoord door wethouder Aart de Kruijf
20.05 uur Presentatie streekeigen erf en beplanting
21.00 uur Pauze
21.15 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen en aanmelden voor het project
21.45 uur Afsluiting
Plaats: Boerderij 't Paradijs, Bielderweg 1 te Barneveld

 

Wilt u meedoen aan dit project, maar kunt u niet naar de informatieavond komen? Meld u dan aan via www.landschapsbeheergelderland.nl.

Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie