Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:23:54 Hv Voertuig Materieel (aanrijding Wild) Harderwijk Prio Eenheid | Politie Gelderland Noord Oost (BOA /...
zaterdag 16 februari 2019

MAANDAG 02|07

Jongens lopen met inbrekerswerktuig door de wijk Vathorst

De voorwerpen die de jongens van zich af gooiden betroffen waren een breekijzer, schroevendraaiers en een cilindertrekker

AMERSFOORT - In de nacht van zondag op maandag omstreeks 03:00 uur zagen agenten 3 jongens lopen op de Straat van Gibraltar in Amersfoort. De agenten surveilleerden daar i.v.m. de woninginbraken.

 

Toen de jongens de politieauto zagen gooiden zij meerdere voorwerpen van zich af en een van de jongens rende weg. Deze jongen kon na een korte achtervolging worden achterhaald. De voorwerpen die de jongens van zich af gooiden betroffen waren een breekijzer, schroevendraaiers en een cilindertrekker. Deze werden door politiehond Conan gevonden. De jongens (16, 18 en 19 jaar) zijn hierop aangehouden voor het vervoeren van inbrekerswerktuigen.

 

Mocht er vannacht een poging woningbraak zijn geweest bij uw woning in Vathorst neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Locatie