Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 21:56:48 Bon-07 Br Wegvervoer (auto) Kastanjelaan Harderwijk 067231 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Harderwijk (Blusploeg 2)...
woensdag 02 december 2020

WOENSDAG 20|06

Grote natuurbrand oefening bij Kroondomein Het Loo

Aan de oefening deden korpsen mee van zowel de regio's Gelderland Midden als Noord Oost Gelderland

GARDEREN - Diverse brandweerkorpsen hebben dinsdagavond een natuurbrand oefening gehouden op Kroondomein Het Loo tussen Garderen, Uddel en Apeldoorn. 

 

Op het bosterrein wat totale oppervlak telt van bijna 9.700 hectare en bestaat uit 7.900 hectare bossen, 1.550 hectare heidevelden en 250 hectare landbouwgrond was een brand uitgebroken. Door de oefenleiding waren twee inzetten in elkaar gezet. De eerste starte rond 19.30 uur en de tweede een uur later.

 

De brand werd bestreden met vier blusvoertuigen, een officier van dienst en twee tankwagens. 

 

Naast het blussen van de brand werd er geoefend op de communicatie onderling met het LCMS systeem ( Landelijk Crisis Management Systeem ). Vanuit dat systeem kon de officier van dienst de brandweervoertuigen in het ''veld'' de opdrachten geven. Daarnaast was de communicatie tussen de brandweerploegen en de terreinbeheerders van het Kroondomein erg nuttig. De oefening bleek op wat leermomenten weer nuttig en waardevol. 

 

Aan de oefening deden korpsen mee van zowel de regio's Gelderland Midden als Noord Oost Gelderland. 

Locatie
Video's

Ook interessant

Headlines