Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:56:24 Bon-inci-01 Oms Br Gps Pluimveeslachterij Oms 04122 Oosteinderweg Nunspeet 067141 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Veluwe West (Nunspeet) (MDT - TS 7141)
zaterdag 19 januari 2019

DINSDAG 05|12

Hoor & Zie Voorthuizen: onderscheidend in prijs en technologie

Opticien en audicien komen samen in de nieuwe zaak Hoor & Zie in Voorthuizen. Met het oog op de toekomst kiest de specialist voor een eigen concept: bijzondere monturen, scherpe prijzen en de nieuwste technologie, gecombineerd met het hoogwaardige advies van een zelfstandig ondernemer

VOORTHUIZEN - Begin vorig jaar startte Hans van Wikselaar met Hoor & Zie in Leersum. Begin 2017 werd de winkel in Woudenberg samen met Onno Meerveld geopend. Ze benaderden goede vriend Erik Heiwegen voor een vestiging in Voorthuizen. Heiwegen zit al elf jaar in het vak en had de laatste jaren ook een bedrijf als groothandel in mooie monturenmerken. “In mei begonnen we met de plannen en op 1 september openden we de winkel op het Smidsplein”, vertelt Heiwegen, die denkt dat de winkel voorziet in een behoefte. “We onderscheiden ons met bijzondere merken. Hoor & Zie is een zelfstandige opticien, maar we hanteren wél scherpe prijzen. We hebben de kwaliteit van een zelfstandige opticien met alleen gediplomeerde mensen gecombineerd met eerlijke prijsvoering. Dat slaat goed aan.” 

Het contact met mensen maakt het vak leuk, vindt Heiwegen. “Je helpt een meisje van drie met een bril en vervolgens een man van 92 jaar die een nieuw hoorapparaat nodig heeft. Je bent met mode bezig, maar ook commercieel en paramedisch. Je laat mensen weer goed zien of horen en kunt echt iets betekenen voor iemand.”

 

Buffelhoorn

Hoor & Zie biedt een zeer gevarieerd assortiment brillen voor ieder budget. “We willen dat iedereen hier binnen durft te stappen. De prijzen lopen uiteen van een complete bril voor 79 euro tot een unieke designbril van buffelhoorn met bladgoud. We vinden het echt leuk om bijzondere merken te promoten. Die bril van buffelhoorn is van het merk Hoffman en is helemaal opgebouwd uit laagjes hoorn. Puur een natuurproduct dat er over tien jaar nog net zo uit ziet. Of Mykita, een merk van gepassioneerde ondernemers uit Berlijn, die complete brillen maken zonder één schroefje te gebruiken. Een mooi onderscheidend product dat niet in iedere winkel ligt. Maar we bieden ook bekende merken, zoals RayBan, Polaroid en Vingino, omdat we de drempel laag willen houden.” 

 

“Iedereen die een bril nodig heeft, kan bij ons terecht. Nu zijn we bezig met een nieuw product voor Low Vision. Dat zijn mensen die oogziektes hebben en heel slecht zien. Er is recent een cameraatje ontwikkeld dat je op je bril zet en fungeert als een soort voorleesapparaat. Je wijst met je vinger naar een boek en het apparaat leest de tekst voor. Er is ook een variant met gezichtsherkenning. Die ontwikkelingen zijn heel gaaf en een uitkomst voor mensen met Low Vision.”

 

Smartphone

“Mensen zijn blij dat Corrie van Ginkel eindelijk weer als audicien in Voorthuizen zit. Nu kunnen ze makkelijk even binnen lopen met een vraag en dat is prettig”, zegt Heiwegen. Hoor & Zie heeft een aparte ruimte ingericht om in alle rust en privacy de hoortest af te nemen. In een stiltecabine neem je plaats en krijg je een koptelefoon op, waarna de hoortest plaatsvindt. “Voor een hoormeting kun je het beste even een afspraak maken. Voor service mag iedereen altijd binnenlopen. Elke dag is er een audicien aanwezig.”

 

Hoortoestellen hadden een wat stoffig imago, maar dat is helemaal verleden tijd. De nieuwe generatie apparaten bedien je met een app op je smartphone. Zeker jongere mensen vinden dit ideaal. “Er zitten allerlei mogelijkheden op. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je die avond naar een concert gaat en de hoge tonen goed wilt horen. Of je hebt een vergadering en wilt de mensen om je heen goed verstaan. Je staat zelf aan het roer. Dat is mooi”, aldus van Ginkel. Hoortoestellen kunnen nu ook onzichtbaar gedragen worden dankzij microtechnologie. Dit is echter niet voor iedereen een issue.  Van Ginkel: “Laatst hielp ik een dame die slechtziend was. Ze moest voor het eerst een hoortoestel en koos een rood model. Ik schaam me er niet voor, zei ze, en dan kan ik ze tenminste vinden als ik ze kwijt ben. Mensen mogen het best zien, dan kunnen ze rekening ermee houden’. Slim toch?” 

 

We hebben hoortoestellen die gedeeltelijk door de zorgverzekering vergoed worden, maar ook meer geavanceerde toestellen in de private markt, legt Heiwegen uit. “Afhankelijk van het comfort dat je wenst en het budget dat je ervoor over hebt, bepaal je welke geschikt is voor jou. Je moet zelf de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen, maar wij adviseren wel allebei te ervaren, zodat je een goede afweging kunt maken. Hoortoestellen gaan altijd op proef. Pas als je helemaal tevreden bent, wordt er afgerekend.”

 

Service aan huis

Als je de winkel op het Smidsplein binnenstapt, valt de huiselijke sfeer op. “We willen laagdrempelig service bieden en dat ook uitstralen”, aldus Heiwegen. “We hebben geprobeerd om een gezellige winkel te creëren, waarin iedereen zich thuis voelt. We presenteren bewust niet heel veel brillen, omdat dit overweldigend kan werken. Als mensen binnenkomen, gaan we vaak eerst even aan de grote tafel zitten, met een kopje koffie erbij, om de wensen in kaart te brengen. Vervolgens pakken we diverse modellen.” 

 

“Als mensen slecht ter been zijn, komen we bij hen thuis en nemen we een assortiment mee. We gaan bijvoorbeeld ook langs bedrijven die beeldschermbrillen of gehoorbescherming op maat nodig hebben. Mensen kunnen hiervoor vrijblijvend een afspraak maken.”

 

> Hoor & Zie

   Smidsplein 5, Voorthuizen

   Tel. 0342 – 21 90 61

   Tel. 06 - 2249 0983 (Service aan huis)

   voorthuizen@hoorenzie.nl

   www.hoorenzie.nl

 

Foto's
1/3
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines