Logo 112 Harderwijk

Redactie 112 0 reactie(s) wo 16 maart 2016, 14:26

Speelgoedwapens, gevaarlijker dan het lijkt!

Aangepast: 3 jaar geleden

NEDERLAND – Speelgoedwapens die op echte vuurwapens lijken, zijn op straat en op openbare plekken zoals in winkelcentra en op scholen verboden.

De politie ziet steeds vaker dat jongeren speelgoedwapens bij zich hebben die op echte wapens lijken. In 2014 waren er 125 incidenten met nepwapens in Nederland. In 2015 waren dit er al 140. Dat er meer incidenten zijn met speelgoedwapens heeft te maken met veranderde regels. In 2014 is de Regeling wapens en munitie aangepast. Daarin staat dat op echt lijkende speelgoedwapens zijn toegestaan als ze een CE-keurmerk hebben en duidelijk op de verpakking staat dat ze voor jongeren onder de 14 jaar bedoeld zijn.

Lees ook:  Man gestoken in been op station Harderwijk, politie houdt vier mannen aan

Dit soort incidenten zijn gevaarlijk. Omdat de speelgoedwapens zo echt lijken, zullen agenten op straat vaak reageren alsof het om een dreiging met echte vuurwapens gaat. In het uiterste geval kunnen agenten in zo’n situatie besluiten dat ze moeten schieten.

Deel dit artikel:

Het laatste 112 nieuws in je mailbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
×
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.