Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 18:16:01 Bon-06 Stank/hind. Lucht (aantref. Onbekende Stof) (binnen) Albert Heijn Filiaal... Prio Middel Eenheid | Brandweer Ermelo (Blusploeg 2)...
donderdag 01 oktober 2020

Archief

Fietsster gewond bij ongeval op het Zeepad in Harderwijk

Gemaakt: Maandag, 27 april 2020 15:00

HARDERWIJK - Maandag 27 april is rond half twee in de middag een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding op het Zeepad in Harderwijk. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk.

 

Er waren meerdere boa's ter plaatse voor hulpverlening aan de gewonde fietsster. Één van de boa's stond langs de weg om de ambulance, die niet veel later ook ter plaatse kwam, de weg te wijzen naar de aanrijding. De ambulance medewerkers hebben de vrouw onderzocht en hebben besloten de vrouw mee te nemen naar het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk voor verdere controle.

Motorrijder in Putten raakt van de weg en belandt in greppel

Gemaakt: Maandag, 27 april 2020 16:52

PUTTEN - Een motorrijder is maandag 27 april op de Nijkerkerstraat in Putten met zijn motor onderuit gegaan. De man reed vanuit Putten in de richting van Nijkerk waar hij in een bocht onderuit is gegaan.

 

Het slachtoffer wordt door het ambulancepersoneel behandeld.

Uitslaande brand in woning Zeewolde

Gemaakt: Dinsdag, 28 april 2020 01:12

ZEEWOLDE - In de nacht van maandag op dinsdag 28 april is brand ontstaan in een woning aan de Lepelaarweg in Zeewolde.

 

De brand was bij aankomst van de brandweer al uitslaand. De hulpdiensten hebben snel opgeschaald naar een 'middel' brand, hierdoor zijn flink wat hulpdiensten opgeroepen. Ondanks de snelle inzet van de brandweer kon niet voorkomen worden dat de woning grote schade opliep. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

 

Volgens Alarmeringen Zeewolde kwam de melding om 00:20 uur binnen bij de hulpdiensten.

Traumahelikopter opnieuw in Harderwijk voor corona-patiënt

Gemaakt: Dinsdag, 28 april 2020 15:37

HARDERWIJK - Dinsdag 28 april is de traumahelikopter geland op het speciaal afgezette parkeerterrein van het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk.

 

Het is al de derde keer dat de traumahelikopter in Harderwijk land voor corona-patiënten. Dit maal was de Lifeliner 6 (PH-OOP) in Harderwijk.

Politie houdt derde verdachte zendmastbranden Dronten aan

Gemaakt: Woensdag, 29 april 2020 22:00

DRONTEN - De politie-eenheid Midden-Nederland heeft in samenwerking met de Landelijke Eenheid een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de zendmastbranden. Het gaat om een 30-jarige man uit Swifterbant. Hij wordt verdacht van het in brand steken van een zendmast in Dronten. De man zit nu vast voor verhoor. De politie onderzoekt of hij bij meerdere branden betrokken is geweest.


Op 10 april werd een zendmast in brand gestoken aan de Guldendreef in Dronten. Er ontstond een hevige brand en de zendmast werd volledig verwoest. De recherche van Eenheid Midden-Nederland startte een rechercheonderzoek en stelde bewakingsbeelden veilig.

 

De afgelopen weken woedden meerdere branden in zendmasten. De politie gaat in al die gevallen uit van brandstichting. De Landelijke Recherche, onder gezag van het Landelijk Parket, onderzoekt of sprake is van enige vorm van georganiseerd verband. Zij werkt daarin nauw samen met de betreffende regionale eenheden.

 

De politie gaat verder met het onderzoek naar de andere branden en roept burgers op bij eventuele verdachte situaties bij een mast gelijk 112 te bellen en filmbeelden te maken.

 

Het in brand steken van de zendmasten is zorgelijk en onacceptabel. De eventuele impact van de uitval van de zendmasten kan groot zijn. Het kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de dekking van het telefoonnetwerk en daardoor voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten. Dat de politie de brandstichtingen stopt, de verdachten opspoort en eventueel hun netwerk blootlegt, is dan ook van groot belang.

Advies overheid: verwijder NL-Alert-app vanwege data-lek!

Gemaakt: Donderdag, 30 april 2020 21:13

NEDERLAND - Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft vandaag melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens van een data-lek in de aanvullende informatie-app van NL-Alert. Deze app is vrij nieuw en is aanvullend op het algemene NL-Alert alarmmiddel van de overheid in het geval van een noodsituatie. De app kan sinds begin maart worden gedownload door gebruikers van een Android- of iOS-toestel voor aanvullende informatiediensten. Intussen hebben circa 58.000 gebruikers deze extra informatie-app gedownload. Zij krijgen het advies om deze aanvullende NL-Alert-app te verwijderen van hun telefoon. Het verwijderen van de aanvullende app heeft geen gevolgen voor het ontvangen van alarmberichten van NL-Alert zelf, want het is een heel ander systeem.

 

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid dat nader onderzoek wordt gedaan naar de omvang van het data-lek in de aanvullende app en hoe het heeft kunnen ontstaan. Om naast alarmberichten van NL-Alert aanvullende informatiediensten via de app te kunnen leveren, bijvoorbeeld met pushberichten, moeten op dat moment locatiegegevens worden verzameld van de gebruikers die zich dan in een getroffen gebied begeven. Er zijn echter ook locatiegegevens en mogelijk andere persoonsgegevens, zoals informatie over het besturingssysteem en andere geïnstalleerde apps, bij een externe notificatiedienst terecht gekomen zonder dat de gebruikers daarvoor toestemming hebben gegeven. Deze externe dienst is verzocht het verzamelen van data via de app per direct te staken en de al verzamelde data te vernietigen.

 

Dichten data-lek
Er worden nu maatregelen genomen om de aanvullende app op een andere, veiliger manier in te richten. Zolang dit proces niet is voltooid, is het advies de app te verwijderen. Er zal binnen enkele dagen een update van de app worden verspreid, waarin de betreffende externe dienst is verwijderd. Daarmee wordt het lek zo snel mogelijk gedicht.

 

De NL-Alert app is een waardevolle aanvulling op de crisiscommunicatiemiddelen van de overheid. Tegelijkertijd moeten burgers erop kunnen vertrouwen dat er op zorgvuldige wijze met hun persoonsgegevens wordt omgegaan. Minister Grapperhaus heeft de Auditdienst Rijk (ADR) gevraagd onderzoek te doen naar de gang van zaken. De ADR heeft hiermee ingestemd.

 

Zodra er meer bekend is over het data-lek zal die informatie worden verspreid via de website van NL-Alert en wordt ook weer de Tweede Kamer geïnformeerd.

Hennepkwekerij aangetroffen in woning aan de Zwaluwstraat in Ermelo

Gemaakt: Vrijdag, 01 mei 2020 16:16

ERMELO - Op donderdag 30 april werd aan de Zwaluwstraat in Ermelo een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontruimd. In de woning stonden ongeveer 600 planten.


Binnen troffen agenten tevens door de constructie een situatie aan waarbij het een kwestie van tijd was tot er brand zou uitbreken. Naar aanleiding hiervan is een 30-jarige Rotterdammer aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen.


Dank aan burgers die meldingen hebben gedaan van het vermoeden van de kwekerij!

Scootmobiel aangereden op rotonde in Harderwijk

Gemaakt: Zaterdag, 02 mei 2020 13:47

HARDERWIJK - Rond vijf voor half één zaterdagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de rotonde naast de brandweerkazerne, op de Selhorstweg in Harderwijk.

 

Een auto is in botsing gekomen met een scootmobiel. De bestuurder van de scootmobiel raakte gewond en is nagekeken door het ambulancepersoneel. De politie regelde het verkeer op de rotonde.

Grote groep 'sportieve' rijders aangehouden bij Harderwijk

Gemaakt: Zaterdag, 02 mei 2020 23:12

HARDERWIJK - De politie heeft zaterdagavond een groep hardrijders aangehouden bij Harderwijk. Vier bestuurders gingen flink over de schreef en reden 100 kilometer per uur te hard. Zij konden hun rijbewijs inleveren.


Een grote groep sportieve auto's reed 'sportief' vanuit Amersfoort richting Harderwijk, schrijft de politie. De bestuurders reden 180 kilometer per uur waar 80 de maximumsnelheid was. In Harderwijk brachten agenten enkele auto's tot stoppen.

 

De politie nam niet alleen rijbewijzen in. In een van de hard rijdende voertuigen zaten een kind van 1 jaar en een kind van 6 jaar. Daarvan is een 'zorgmelding' gedaan, aldus de politie.

“Mensen doen vaker een beroep op 112 dan vroeger”

Gemaakt: Maandag, 04 mei 2020 01:12

Een ongeval in het verkeer, een slachtoffer reanimeren. Het maakt deel uit van de werkdag van een ambulanceverpleegkundige. Reggie Diets (59) was 25 jaar lang zo’n verpleegkundige die klaarstond als 112 werd gebeld. Inmiddels is hij manager onderwijs ambulancezorg en schreef naar aanleiding van zijn ervaringen een boek: ‘Ambulancezorg altijd in beweging’. 

 

“Dit boek kwam tot stand naar aanleiding van de blogs die ik regelmatig schreef over het dagelijkse werk van een ambulancezorgprofessional. Deze blogs zijn in verhalende vorm in het boek terecht gekomen en bieden onder meer een eerlijke kijk op het werk op de ambulance toen en nu, in de huidige zorg.” 

 

Diets startte in de jaren negentig als verpleegkundige in een ziekenhuis. “Ik wilde enorm graag verpleegkundige worden, ook al had ik zo’n zorgberoep niet van huis uit meegekregen. Sterker nog, mijn vader vond het een beroep voor vrouwen. Die zag me liever een ander vak leren en timmerman worden bijvoorbeeld.” 

 

In die tijd moest een ambulanceverpleegkundige man zijn, en sterk

 

Diets zette door en er vormde zich meer en meer een passie voor het vak van ambulanceverpleegkundige. “In die tijd bestond de eis voor ambulanceverpleegkundige vooral uit het feit dat je man moest zijn en sterk. Er waren immers nog geen trolleys voor onder de brancards zoals tegenwoordig. Ik was 27 jaar en na een eerste afwijzing kreeg ik toch de kans om te bewijzen dat ik met een medeverpleegkundige een persoon van tachtig kilo op een brancard vele trappen naar beneden kon dragen. Ik werd aangenomen.” 

 

Diets werkte drie jaar lang in Amsterdam op de ambulance en stapte vervolgens over naar Utrecht, waar hij tien jaar werkzaam was. Hij volgde ondertussen een interne opleiding, trouwde op zijn 35ste zijn vijftien jaar jongere vrouw die ook in de ambulamcezorg werkzaam was en is, en ging naast zijn dagelijkse werk in deeltijd studeren. “Ik wilde het onderwijs wel in en haalde mijn akte. Uiteindelijk werkte ik voor veertig procent op de ambulance en werkte de andere zestig procent in het onderwijs. Toen er een baan vrijkwam als opleidingscoördinator voor ambulancepersoneel heb ik dat met beide handen aangepakt.”

 

Mensen doen veel eerder een beroep op 112 dan vroeger

 

Zes jaar geleden stapte hij voor honderd procent op het onderwijs over en werd manager onderwijs bij een middelgrote ambulancedienst in het midden van het land. Dat doet hij nog steeds. “Het grote verschil met jaren geleden is dat de zorg enorm aan het digitaliseren is. Bovendien doen mensen veel eerder een beroep op 112 dan vroeger. Het is laagdrempeliger geworden. De zorg is een product dat mensen makkelijker consumeren. Daar komt nog bij dat de vraag in de zorg enorm toeneemt, en er is een tekort aan goede verpleegkundigen en artsen. Bovendien wordt de zorg ook nog eens intensiever. Zeker voor ambulancepersoneel.”

 

Voordat een patiënt in het ziekenhuis terecht komt, heeft het ambulancepersoneel al een reeks aan onderzoeken uitgevoerd. “Dat betekent dat deze ambulancezorgprofessionals zich regelmatig moeten bijscholen omdat de wet bepaalt wat er in en rond de ambulance al aan zorg moet plaatsvinden voordat de ziekenhuisverpleegkundigen het overnemen. Dat is een zware taak.” 

 

Of het nog zo is dat louter mannen op de ambulance werkzaam zijn, ontkent Diets direct. “Nee hoor. Was in mijn tijd misschien vijftien procent van het personeel vrouw. Tegenwoordig is het fifty fifty. Vrouwen tillen net zo makkelijk patiënten op een brancard als mannen en gaan even zorgvuldig en deskundig met bijvoorbeeld agressie van omstanders om. Zij doen niet onder voor mannen.” 

 

Sensatiezoekers kunnen hun hart ophalen aan dit boek

 

Het boek dat hij schreef, in samenwerking met een van zijn studenten die de blogs omzette in boekvorm, is vooral heel verhelderend voor jonge mensen die graag op de ambulance zouden willen werken. Ze krijgen een reëel beeld van het dagelijkse leven van een ambulancezorgprofessional. “Ook mensen die ooit betrokken waren bij een ongeval of iets in die trant zullen in het boek herkenning vinden. Daarnaast kunnen sensatiezoekers er ook hun hart aan ophalen. Er staan natuurlijk beschrijvingen in van grote incidenten. Ongevallen en reanimaties van jonge kinderen bijvoorbeeld. Maar vooral ook hoe mijn werkdag er in die begintijd uitzag en hoe het er nu aan toegaat. Er staan ook veel persoonlijke passages in.”

 

“Ik heb 25 jaar patiëntenzorg geboden. Als ik nu met jonge mensen het werk als coördinator evalueer, mis ik het. Het is de dynamiek, en de contacten met politie, brandweer en huisartsen die ik mis. Ik werk nu dagelijks op kantoor om beleid te maken. Dat is wel heel iets anders.”

 

Dat hij nog regelmatig aan het werk herinnerd wordt, onderschrijft Diets met een praktijkvoorbeeld van een jaar terug. “Ik werd ingezet om kinderen te vaccineren en trof een moeder met een jongen van een jaar of zeventien. Kerel van 1.80 meter. ‘Ik ken u’, zei de vrouw. ‘U kwam als ambulanceverpleegkundige regelmatig een frietje eten in de patatzaak waar ik toentertijd werkte.’ Dat bleek echter niet alles. Toen in die tijd deze vrouw zwangerschapsproblemen had, werd er een ambulance gebeld. Haar zoon, die ik zou vaccineren, werd in die ambulance geboren. Ik was degene die haar bijstond als verpleegkundige. Zo kan het gaan.” 

 

Het boek ‘Ambulancezorg in beweging’ is voor 22,50 euro te bestellen via deze link: https://www.boekenbestellen.nl/boek/ambulancezorg-altijd-in-beweging/36419

 

Eind dit jaar volgt een tweede druk met daarin extra verhalen door Diets geschreven over de gevolgen voor het werk van het ambulancepersoneel in tijden van de coronacrisis. 

Auto van binnenvaartschipper te water aan Lorentzkade in Harderwijk

Gemaakt: Maandag, 04 mei 2020 14:37

HARDERWIJK - Op maandag 4 mei is rond vijf over half twee op de lorentzkade in Harderwijk een voertuig te water geraakt. De lorentzkade bevindt zich op het industrieterrein van Harderwijk.

 

De bergingsdienst is nu volop bezig om het voertuig uit het water te halen. De auto was net van een binnenvaartschip op de kade gezet. De eigenaar stapte uit om nog even iets te pakken en vergat daarbij de handrem.

Huiselijk geweld melden via codewoord ‘masker 19’

Gemaakt: Woensdag, 06 mei 2020 17:14

Met het codewoord 'masker 19' kunnen slachtoffers van huiselijk geweld vanaf 1 mei bij de apotheek een melding doen van huiselijk geweld. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming en apothekersorganisatie KNMP hebben afgesproken om met deze nieuwe mogelijkheid het melden van huiselijk geweld laagdrempeliger te maken. Als een slachtoffer de woorden 'masker 19' uitspreekt, weet de apotheker dat de klant een melding wil doen van huiselijk geweld. Daarop wordt Veilig Thuis gewaarschuwd. Het codewoord biedt zo uitkomst voor slachtoffers die in deze tijd niet naar een veilige plek kunnen om huiselijk geweld telefonisch te melden.

 

Huiselijk geweld melden kan in eerste instantie door telefonisch contact op te nemen met Veilig Thuis of – bij een levensbedreigende situatie – met de politie. In sommige gevallen is het voor slachtoffers lastig om te bellen zonder dat de dader dit merkt, zeker nu iedereen tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk thuis is.

 

Minister De Jonge: "Als het thuis niet veilig is, is deze tijd extra zwaar. Juist nu mag vrouwen niets in de weg staan om huiselijk geweld te melden. Iedere drempel om te melden moeten we wegnemen. Het codewoord bij de apotheek is een extra mogelijkheid voor slachtoffers om hulp te vragen."

 

Alle apotheken in Nederland ondernemen actie als iemand het codewoord noemt. Als een slachtoffer het codewoord 'masker 19' gebruikt bij de apotheek, en alleen is, nodigt de apotheker diegene uit om in een aparte ruimte samen Veilig Thuis te bellen. Als het slachtoffer samen met een ander de apotheek bezoekt, neemt de apotheker zelf contact op met Veilig Thuis. Het melden van huiselijk geweld via een codewoord bij de apotheek is al eerder in een aantal andere landen ingevoerd.

 

Ben je slachtoffer van huiselijk geweld of heb je vermoedens van huiselijk geweld in je omgeving? Je kunt iets doen door erover te praten of door advies te vragen. In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis. Ben je in direct gevaar? Bel dan 112.

Uitslaande brand in leegstaande stal Putten

Gemaakt: Zaterdag, 09 mei 2020 18:46

PUTTEN - In een leegstaande stal aan de Nijkerkerstraat - N798 in Putten is zaterdagmiddag 9 mei brand ontstaan. Volgens Alarmeringen Putten kwam de eerste melding omstreeks 17:20 uur binnen.

 

De brandweer heeft al snel opgeschaald naar grote brand, waarna meerdere wagens ingezet konden worden om de brand onder controle te krijgen. Een tweede schuur met rieten kap op een belendend perceel heeft ook vlam gevat. Deze werd natgehouden om overslag te voorkomen.

 

Onderzoek door de Adviseur Gevaarlijke Stoffen zal moeten uitwijzen of asbest mogelijk in de stal aanwezig is.

Brandweer blust felle heidebrand in Ermelo

Gemaakt: Zondag, 10 mei 2020 00:03

ERMELO -Op de Hessenmeer in Ermelo heeft zaterdagavond omstreeks 23:30 uur een felle heidebrand gewoed. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit en had het vuur snel onder controle.

 

Een stuk heide van ongeveer 2500 m2 is afgebrand. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Trein ramt personenauto op spoorwegovergang in Putten

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 00:46

PUTTEN - Op de spoorwegovergang aan de Tintelersteeg in Putten heeft in de nacht van maandag op dinsdag 12 mei een aanrijding tussen een trein en een personenauto plaatsgevonden. Op het spoor is een bumper van een personenauto aangetroffen. De hulpdiensten zijn ter plaatse.

 

Volgens buurtbewoners was er iets voor middernacht een harde klap te horen. Of er gewonden zijn gevallen is nog onbekend.

 

Tussen Amersfoort Centraal en Putten rijden er bussen in plaats van treinen door herstelwerkzaamheden. Dit duurt tot ongeveer 08:00 uur.

Vrachtwagen van de A28 de bosjes in bij Harderwijk

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 14:06

HARDERWIJK – Op de A28 ter hoogte van Harderwijk is dinsdagochtend 12 mei een vrachtwagen van de weg geraakt. Hoe het eenzijdige ongeval kon gebeuren is niet bekend. Wel staat er een meterslang remspoor op de weg.

 

Een berger heeft de combinatie weer op de weg gekregen. Op het hoogtepunt stond er 25 minuten file tussen Harderwijk en Amersfoort.

Medewerkers dierenambulance halen poes uit hoge boom in Putten

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 16:19

PUTTEN - Dinsdag 12 mei kwam bij de dierenambulance Putten-Barneveld een melding van een eigenaar van een poes die al 3 dagen 9 meter hoog in een boom aan de Stationsweg in Putten zat en er niet meer uit durfde.

 

De medewerkers van de dierenambulance gingen erop af en één vrijwilliger klom de trap op om de poes te pakken en de andere vrijwilliger hield de trap vast en pakte de poes aan. Eigenaar weer blij!

Rietgedekte woning gaat verloren bij uitslaande brand in Oldebroek

Gemaakt: Vrijdag, 15 mei 2020 19:26

HET LOO OLDEBROEK - Vrijdagavond 15 mei rond 18.45 uur was brand ontstaan in het rieten dak van een woning aan de Bovenheigraaf in Het Loo Oldebroek. Het dak staat volledig in brand.

 

De brand is uitslaand en brandweer is met meerdere wagens ingezet om erger te voorkomen en de aangrenzende stal te behouden. De bewoners konden op tijd uit de woning komen. Vanaf de buitenkant wordt het dak geblust.

 

De Veiligheidsregio laat weten dat de woning niet meer te redden is. Geprobeerd wordt een aangrenzende stal te behouden.

Vaten gedumpt met vermoedelijk drugsafval gedumpt aan de Drieërweg in Ermelo

Gemaakt: Vrijdag, 15 mei 2020 22:00

ERMELO - De brandweer is vrijdagavond 15 mei gestuurd naar de Drieërweg in Ermelo. Hier zijn vaten gedumpt met vermoedelijk drugsafval.

 

Enkele vaten lekken, de brandweer probeert deze rechtop te zetten zodat lekkage beperkt blijft. In verband met een flinke stank is het gebied ruim afgezet.

Brandweer onderweg naar kazerne ontdekt nieuwe brand in Oldebroek

Gemaakt: Vrijdag, 15 mei 2020 23:48

OLDEBROEK - Een nieuwe brandmelding in Oldebroek, deze keer aan de Zuiderzeestraat. Hier heeft de brandweer bij binnentreden van de woning een slachtoffer uit de woning gehaald. Betreft een woning boven een winkel.

 

De brandweerlieden van brandweer Oldebroek waren op de terugweg naar de kazerne na een grote brand eerder die avond toen ze een alarm hoorden af gaan en lichte rookontwikkeling zagen in een woning aan de Zuiderzeestraatweg waar ze op dat moment langs reden.

 

De brand in is meester, de brandweer is bezig met ventileren van de woning. Het slachtoffer dat door de brandweer is gevonden is met rookinhalatie overgedragen aan de ambulancedienst. Oorzaak brand is een vergeten pannetje op het vuur.

Aanhouding na vondst grote hennepkwekerij in woning Dronten

Gemaakt: Zondag, 17 mei 2020 16:11

DRONTEN - Op zondagmiddag 17 mei is er in een woning aan De Dagmaat in Dronten een hennepkwekerij met ongeveer 1.000 planten ontdekt. Dit meldt Politie Flevoland.

 

Er is een verdachte aangehouden en de kwekerij wordt ontmanteld. Netbeheerder Liander heeft de stroom inmiddels uitgeschakeld. De brandweer kwam met speciaal materiaal ter plaatse om onder andere het huis te ventileren. De recherche doet verder onderzoek.

 

Afgelopen woensdag werd er in Dronten ook al een wietplantage ontmanteld. Hierbij werd een 48-jarige man aangehouden.

Natuurbrand snel onder controle op de Veluwe bij Harderwijk

Gemaakt: Zondag, 17 mei 2020 20:23

HARDERWIJK - De brandweer is zondag 17 mei rond 19:30 uur met meerdere voertuigen uitgerukt voor een bos-/heidebrand op het Beekhuizerzand ten oosten van Harderwijk.

 

Een mountainbiker ontdekte de brand. Hij belde het alarmnummer en ving de brandweereenheden op om ze vervolgens naar de brand te leiden, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Vanwege de droogte in de natuur en het daarom verhoogde uitbreidingsrisico van de brand werden blusvoertuigen uit Harderwijk, Hierden, Ermelo en een waterwagen uit Uddel aangestuurd. De brandweer kon het vuur echter niet met de wagens bereiken, daarom ging men lopend met slangen naar de brand. Uiteindelijk was het vuur snel onder controle. Volgens de Veiligheidsregio is er zo'n 100 vierkante meter aan bos/heide in vlammen opgegaan.

 

De brandweer is momenteel nog bezig met nabluswerkzaamheden. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend.

Brandweer Harderwijk rukt uit voor brand bij Bonanza Fish and Steaks

Gemaakt: Maandag, 25 mei 2020 04:52

HARDERWIJK - De brandweer van Harderwijk is in de nacht van zondag op maandag 25 mei uitgerukt voor een brandmelding bij Bonanza Fish and Steaks aan Strandboulevard West. De melding kwam om 04:33 uur binnen bij de hulpdiensten.

 

Bij aankomst van de brandweer waren vlammen te zien in het pand. De brandweer had het vuur snel onder controle. De brand is waarschijnlijk in de keuken begonnen meldt de brandweer. Er waren geen mensen in het pand aanwezig. Het restaurant was de laatste weken sowieso gesloten vanwege de geldende coronamaatregelen voor de horeca.

Verschillende sieraden aangetroffen bij aanhouding in Putten

Gemaakt: Woensdag, 27 mei 2020 19:23

PUTTEN - Bij een aanhouding in Putten trof de politie woensdagmiddag 27 mei verschillende sieraden en goederen aan! De politie vermoedt dat deze zijn weggenomen bij inbraken, mogelijk vandaag in de omgeving Putten, Ermelo of Harderwijk.


Herkent u iets? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Meerdere vrachtwagens in brand bij eendenslachterij Duck-to Thomassen in Ermelo

Gemaakt: Donderdag, 28 mei 2020 06:23

ERMELO - In de nacht van woensdag op donderdag is rond 2.45 uur brand uitgebroken op het terrein van eendenslachterij Duck-to Thomassen op de Fokko Kortlanglaan in Ermelo. Op het terrein stonden vijf vrachtwagens plus trailer met kunststof kratten in de brand. Bij de brand waren flinke explosies te horen, ook was er veel rookontwikkeling.

 

De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand. Meerdere brandweerwagens zijn inmiddels ingezet om het vuur te bestrijden. De brandweer is alert op de omliggende bebouwing en begroeiing. Het bedrijfspand zelf is gespaard gebleven. De oorzaak van de brand is onbekend.

Brandstichter vrachtwagens Ermelo zet zichzelf ook in de fik [video]

Gemaakt: Donderdag, 28 mei 2020 15:53

ERMELO - Vijf vrachtwagens van eendenslachterij Tomassen Duck-To zijn afgelopen nacht uitgebrand nadat deze werden aangestoken. De brandstichter is vastgelegd op de bewakingscamera.

 

De brand zou zijn aangestoken door een dierenactivist die zelf ook gewond moet zijn geraakt. De directeur van het bedrijf zou in bezit zijn van de autosleutels.

 

Zie ook:

Eigenaar tattooshop gooit 'overvaller' de haven van Harderwijk in

Gemaakt: Vrijdag, 29 mei 2020 17:36

HARDERWIJK - Vrijdagmiddag 29 mei rond 12.45 uur heeft er een diefstel plaatsgevonden bij Tattoo Pijkie op de Hoogstraat in Harderwijk. Volgens de eigenaar van de shop kwam de dader de winkel binnenstormen. Vervolgens pakte hij een petje van de wand en sprintte de winkel uit.

 

De eigenaar en twee andere personeelsleden achtervolgden de dader en smeten hem de haven in. De man klom zelf het water uit waarna hij werd ingerekend door de politie. Het gebruikte mes is korte tijd later aangetroffen door duikers van brandweer Harderwijk.

 

Volgens 112 Alarmeringen Harderwijk kwam om 12:40 uur een melding binnen van een overval.

Man (34) meldt zich op politiebureau voor brandstichting eendenslachterij in Ermelo

Gemaakt: Zaterdag, 30 mei 2020 15:51

ERMELO - Vrijdag 29 mei heeft een 34-jarige jarige man uit de Gemeente Mill en Sint Hubert zichzelf op het politiebureau gemeld en is aangehouden en wordt verhoord. De man gaf aan betrokken te zijn bij de brandstichting, zijn rol wordt nu onderzocht.

 

In de nacht van woensdag 27 mei op donderdag 28 mei brak er brand uit in een eendenslachterij in Ermelo. De politie is direct een onderzoek gestart en al gauw bleek dat de brand is aangestoken. Het onderzoek is nog in volle gang.

 

Zie ook:

Zwarte rookwolken bij uitslaande brand in schuren aan de Prins Mauritslaan in Harderwijk

Gemaakt: Zaterdag, 30 mei 2020 16:17

HARDERWIJK - Zaterdagmiddag 30 mei is brand uitgebroken in een schuur aan de Prins Mauritslaan in Harderwijk. Het vuur werd even voor 16.00 uur ontdekt. De brandweer spreekt inmiddels van een grote brand en is met meerdere eenheden uitgerukt.

 

Bij de brand komt veel rook vrij. Er staan meerdere schuurtjes in brand. De straat is afgezet en de brandweer is met man en macht bezig om de brand te bestrijden.

 

Update

De brandweer heeft het vuur onder controle en geeft "brand meester". Ook de derde brandweerwagen is inmiddels ingezet voor het nablussen van enkele schuren. In het totaal staan of stonden er 6 schuren in brand. Salvage handelt de schade af. Er zijn geen gewonden. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brandweer doet onderzoek.

Vader en zoontje met de schrik vrij bij ongeval met quad in Putten

Gemaakt: Zondag, 31 mei 2020 04:39

PUTTEN - Zaterdagavond 30 mei rond 22.20 uur heeft een ongeval plaatsgevonden met een quad aan de Voorthuizerstraat - N303 in Putten.

 

De quad is bij het ongeval meerdere malen over de kop geslagen. De bestuurder en bijrijder, vader en zoontje, kwamen met de schrik vrij. De bestuurder moest nog wel even mee voor controle in het ziekenhuis. Wat de oorzaak is is nog niet bekend. Mogelijk een technische oorzaak.