Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 12:12:33 Bon-11 Hv Weg Letsel N302 - Leuvenumseweg,1 Harderwijk 066591 067231 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Harderwijk (Blusploeg 1)...
donderdag 28 januari 2021
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 27|01

REGIO - De GGD ontvangt berichten dat ouderen worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de mensen aan huis. Dit klopt niet! De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren, vraagt nooit om geld en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren.

 

Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen deze week een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post ...

GISTEREN 27|01

HARDERWIJK - Woensdagmiddag 27 januari rond 12.05 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Leuvenumseweg - N302 ter hoogte van de Plaggenweg in Harderwijk.

 

Een bestuurder is in een ambulance gecontroleerd op zijn verwondingen. Bij het verkeersongeval zijn meerdere auto's betrokken. Er zou spraken zijn geweest van een beknelling, maar dit bleek niet het geval.

 

De weg is deels afgesloten en het verkeer werd om beurten langs de plaats van het ongeval geleid.

ZATERDAG 23|01

DRONTEN - Op zaterdag 23 januari heeft er rond 13:15 uur een kettingbotsing plaatsgevonden op de Hanzeweg (N307) tussen Dronten en de Roggebotsluis. Het ongeval werd opgeschaald naar het sein 'middel hulpverlening', waardoor meerdere brandweervoertuigen en ambulances ter plaatse kwamen.

 

Door nog onbekende oorzaak botsten vier voertuigen achterop elkaar. Hierbij raakten vier personen gewond, waarvan twee uit de achterste bestelauto. De vier personen zijn met verschillende ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De Hanzeweg is momenteel in beide richtingen afgesloten voor het ...

1/1

VRIJDAG 22|01

HARDERWIJK - Vrijdagmiddag 22 januari rond 16.20 uur is brand ontstaan in een ondergrondse container aan de P.C. Boutenslaan in Harderwijk.

 

De brandweer heeft de container vol laten lopen met water en wist zo het vuur snel te blussen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk.

1/1

WOENSDAG 20|01

LANDELIJK - Op woensdag 20 januari heeft Marktplaats een groot aantal advertenties verwijderd van aangeboden thuisbezorgd-kleding. De kleding van thuisbezorgd werden massaal te koop aangeboden om de avondklok te omzeilen.

 

Voor de kleding werden hoge prijzen gevraagd. Ook kleding van andere maaltijdbezorgers werden aangeboden. Ondanks het verwijderen van de advertenties van Marktplaats, is de handel niet gestopt. Op andere platformen wordt de kleding nog aangeboden. Een van die platformen is Facebook. Het is niet bekend of Facebook de advertenties gaat verwijderen.

...

GISTEREN 27|01

HARDERWIJK - De eerder vandaag door burgemeester Van Schaik uitgevaardigde noodverordening is al vrij snel uitgebreid tot het totale grondgebied van de gemeente Harderwijk. Deze noodverordening geldt vanaf woensdagavond 27 januari 18.30 uur tot en met maandag 1 februari om 08.00 uur.

 

De uitbreiding is noodzakelijk gebleken om de bewaking van de openbare orde mogelijk en beheersbaar te houden. Er zijn duidelijke signalen geweest dat de groep die uit is op rellen en ongeregeldheden zich verplaatst. En niet meer vast te stellen is waar mogelijke acties plaats gaan vinden.

...

DONDERDAG 21|01

BARNEVELD / NIJKERK - De politie heeft op woensdag 20 januari een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden na de diefstal van een personenauto. Die diefstal vond een dag eerder, op dinsdag 19 januari, plaats op de Thorbeckelaan in Barneveld.


Het slachtoffer stond dinsdagavond 19 januari rond 22:00 uur te wachten voor de verkeerslichten op de Thorbeckelaan toen de verdachte hem onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp sommeerde uit de auto te komen. Door deze bedreiging vluchtte de eigenaar, waarna de verdachte instapte en wegreed.

 

De ...

Headlines