Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 17:23:37 Aanrijding Letsel Muur De N303 - Oude Rijksweg Putten Prio Eenheid | Politie Oost-Nederland (Persinformatie Noord...
zondag 29 maart 2020
TOP NIEUWS

GISTEREN 28|03

PUTTEN - Een motorrijder en een auto zijn zaterdagmiddag met elkaar in botsing gekomen op de Oude Rijksweg in Putten. Dat gebeurde ter hoogte van het BP benzinestation. De 37-jarige man uit Ermelo botste op de N303 op een auto en bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen.

 

De motorrijder werd gereanimeerd maar hulp mocht helaas niet meer baten. Een traumahelikopter werd opgeroepen maar deze werd even later geannuleerd. De VerkeersOngevallen Analyse (VOA) van de politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

VRIJDAG 27|03

HARDERWIJK - Vrijdagavond 27 maart rond 19.10 uur is brand ontstaan op de zolder van een woning aan de Langendijkstraat in Harderwijk.

 

Met behulp van een hoogwerker is de brand bestreden. Ook worden de dakpannen verwijderd om zeker te zijn dat het vuur gedoofd is. Wat er op zolder precies heeft gebrand is nog niet bekend. De woning word door de brandweer geventileerd.

VRIJDAG 27|03

Omdat we allemaal binnen zitten en sociale afstand nemen, haalde een fotograaf uit Litouwen zijn drone tevoorschijn en fotografeerde mensen thuis door hun ramen of op hun terrassen.


Toen Litouwen in quarantaine ging, werden al zijn fotografieopdrachten in advertenties geannuleerd, evenementen uitgesteld of geannuleerd, en hij zat zonder werk en dacht: "wat is er in vredesnaam aan de hand en hoe kan ik deze puzzel oplossen?" Hij wist dat hij iets interessants moest fotograferen, maar deze sociale afstand was een lastige zaak. In eerste instantie dacht hij erover aan om aan te bieden om ...

1/1

DONDERDAG 26|03

REGIO - Vanaf donderdag 26 maart 2020 19.00 uur geldt een nieuwe noodverordening voor gemeenten in de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Ter bescherming van de veiligheid en de gezondheid, heeft het kabinet maandagavond 23 maart jl. landelijke maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Om binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland deze maatregelen te kunnen handhaven, heeft de voorzitter van de VNOG, Ton Heerts, deze nieuwe noodverordening vastgesteld.

 

Voorzitter Veiligheidsregio Ton Heerts: "Ik begrijp dat we met deze ...

1/1

DONDERDAG 26|03

HARDERWIJK - Donderdagmiddag 26 maart kwam de politie bij een melding van een verkeersongeval. De bestuurster moest, voor controle, met de ambulance mee naar het ziekenhuis.

 

Een hond zat ook bij haar in de auto en moest worden opgevangen. Hij zat geduldig in de dienstauto te wachten tot de agenten hem naar huis brachten.

MAANDAG 23|03

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.

 

De aangescherpte en nieuwe maatregelen zijn:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 ...

ZATERDAG 14|03

PUTTEN - Ook in Putten is inmiddels de eerste besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. GGD Noord- en Oost-Gelderland onderzoekt met wie de patiënt contact heeft gehad. Deze personen moeten thuis blijven bij klachten en zij worden gewezen op het belang van een goede hygiëne. De burgemeester van Putten, H.A. Lambooij, wenst de patiënt en alle betrokkenen sterkte toe.

 

Ingrijpende maatregelen
Zoals bekend heeft de landelijke overheid ingrijpende maatregelen benoemd om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. Maatregelen die een grote ...

Headlines