Logo 112Harderwijk

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 26 november 2021, 17:26

Nieuw plan in de maak voor ontsluiting locatie Zandlaan

Laatst bijgewerkt: vrijdag 17:26 uur
HARDERWIJK – Er komt een nieuwe ontsluiting voor de ondernemers aan de Zandlaan. Naar verwachting zal in 2022 een definitief plan op tafel liggen. De afrit van de A28 wordt omgebogen waarbij er vanuit het gebied een toe- en afrit wordt gerealiseerd die aansluit op de N302.

Er is al geruime tijd behoefte aan een betere ontsluiting van de Zandlaan
De locatie wordt nu ontsloten dwars door de wijk Wittenhagen. Dat is niet wenselijk en potentieel gevaarlijk. De huidige bestemming biedt voor een aantal hier gevestigde ondernemers te weinig ruimte, waardoor een aantal terreinen al langere tijd braak liggen.

De nieuwe ontsluiting wordt gefinancierd door de zittende ondernemers
De zittende ondernemers zijn blij met deze ontwikkeling en aanpak, evenals de inwoners van de wijk Wittenhagen. In ruil voor het investeren in de nieuwe ontsluiting zal in het bestemmingsplan meer ruimte geboden worden voor de bedrijven om te ondernemen.

De gemeente hoopt met alle betrokkenen tot een akkoord te komen
De ontsluiting zal direct aansluiten op de A28 afrit en de N302. Rijkswaterstaat en Provincie hebben al eerder aangegeven hun medewerking te willen verlenen.

Wonen is geen aantrekkelijk alternatief
De locatie Zandlaan ligt ingeklemd tussen de A28, de N302, de spoorlijn en twee hoogspanningslijnen. Daardoor is deze plek niet geschikt en ook niet aantrekkelijk om woningen te bouwen. Dat blijkt uit een Quickscan van de Omgevingsdienst.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.