Redactie — lokaal0 reactie(s) — vr 26 november 2021, 17:26

Nieuw plan in de maak voor ontsluiting locatie Zandlaan

HARDERWIJK – Er komt een nieuwe ontsluiting voor de ondernemers aan de Zandlaan. Naar verwachting zal in 2022 een definitief plan op tafel liggen. De afrit van de A28 wordt omgebogen waarbij er vanuit het gebied een toe- en afrit wordt gerealiseerd die aansluit op de N302.

Er is al geruime tijd behoefte aan een betere ontsluiting van de Zandlaan
De locatie wordt nu ontsloten dwars door de wijk Wittenhagen. Dat is niet wenselijk en potentieel gevaarlijk. De huidige bestemming biedt voor een aantal hier gevestigde ondernemers te weinig ruimte, waardoor een aantal terreinen al langere tijd braak liggen.

De nieuwe ontsluiting wordt gefinancierd door de zittende ondernemers
De zittende ondernemers zijn blij met deze ontwikkeling en aanpak, evenals de inwoners van de wijk Wittenhagen. In ruil voor het investeren in de nieuwe ontsluiting zal in het bestemmingsplan meer ruimte geboden worden voor de bedrijven om te ondernemen.

De gemeente hoopt met alle betrokkenen tot een akkoord te komen
De ontsluiting zal direct aansluiten op de A28 afrit en de N302. Rijkswaterstaat en Provincie hebben al eerder aangegeven hun medewerking te willen verlenen.

Wonen is geen aantrekkelijk alternatief
De locatie Zandlaan ligt ingeklemd tussen de A28, de N302, de spoorlijn en twee hoogspanningslijnen. Daardoor is deze plek niet geschikt en ook niet aantrekkelijk om woningen te bouwen. Dat blijkt uit een Quickscan van de Omgevingsdienst.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons