Logo 112Harderwijk

Redactie ongeval 0 reactie(s) do 06 juli 2023, 2:20

Studenten geschept door auto langs donkere weg in Hierden; vijf gewonden

Laatst bijgewerkt: vrijdag 18:21 uur
HIERDEN – Bij een zeer ernstig ongeluk op de Molenweg in Hierden zijn vijf studenten gewond geraakt. Zij zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 23.45 uur nadat een 61-jarige automobiliste uit Nijkerk de groep van 14 studenten over het hoofd zag. Vijf studenten werden door de automobiliste geschept en raakten gewond. De auto raakte door de klap fors beschadigd. De hulpdiensten rukten massaal uit. Naast meerdere brandweerwagens en ambulances kwam er ook een traumahelikopter ter plaatse. Deze landde in een weiland naast de plek van het ongeluk.

De hulpdiensten hebben zich ontfermd over de gewonden. De vijf slachtoffers zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij en is door de politie meegenomen voor verhoor.

De toedracht van het ongeluk wordt door de politie onderzocht. Op de plek waar het ongeluk gebeurde was het vanwege het latere tijdstip erg donker. In combinatie met de donkere kleding zou het kunnen zijn dat de bestuurster de groep niet heeft gezien. De Molenweg is vanwege het onderzoek in beide richtingen volledig afgesloten. De auto zal door een berger worden afgesleept zodra het onderzoek ter plekke is afgerond.

De studenten zijn eerstejaars van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap van Landstede MBO. Ze waren op weg van Hierden naar Harderwijk onder begeleiding van een docent.

Locatie

112 Melding

23:45:17 05-07-23 Aanrijding letsel Molenweg Hierden 382095 Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.