Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 17 mei 2022, 17:30

Koninklijke Onderscheiding voor Marjolein Daemen

HARDERWIJK – Burgemeester Harm-Jan van Schaik heeft op 17 mei aan mevrouw Marjolein Daemen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Bij Cultuurkust Harderwijk, waar zij 50 jaar als vrijwilligster actief is, speldde de burgemeester haar de versierselen op. Marjolein Daemen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Marjolein Daemen is vanaf 1971 actief bij de ontwikkelingen die hebben geleid tot het huidige Cultuurkust. Een plek van kunst en cultuur voor en door inwoners van Harderwijk. Mevrouw Daemen legde hier een grote gastvrijheid aan de dag. Zo zorgde zij naast de tentoonstelling van kunstwerken in publieke ruimtes dat alles eromheen uitstekend geregeld was. Passende muziek, bloemen op tafel en verse koffie. Alles was in de puntjes verzorgd.

Vanaf 2005 is Marjolein Daemen ook actief bij het kunstcollectief en nam zij de coördinatie van exposities van docenten en cursisten over.

Haar creatieve talenten, aanstekelijke manier van kunst creëren en haar enthousiasme in het werken met kinderen en jongeren, kunnen velen zich nog goed herinneren.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons